Türk Daması Federasyonlaşıyor Mustafakemalpasa Dost Medya

 Anasayfanız Yapın!  |   Favorilere Ekleyin!

  Ana Sayfa          Haber Arşivi | Dost Rehber | Tarihçemiz | Köylerimiz | Video Galeri | Ziyaretçi Defteri | İletişim | Canlı Yayınlar | Hava Durumu | Üye ol
  Arama Yap
  Ana Menü
 ANA SAYFA
 HABER ARŞİVİ
 TARİHÇE
 FOTO GALERİ
 VİDEO GALERİ
 DOSYALAR
 İSTATİSTİK
 HESABINIZ
 İLETİŞİM
 ZİYARETÇİ DEFTERİ
  Facebook Grubu
  Mustafakemalpaşa Hava Durumu
M.KEMALPASA M.KEMALPASA
  Faydalı Linkler
MKPaşa Kaymakamlığı
MKPaşa Belediye Başkanlığı
Bursa Mustafakemalpaşalılar Der.
Mustafakemalpaşa T.S.O
Mustafakemalpaşa M.E.M
MKPaşa Kültür Sanat Derneği
Mustafakemalpaşa Öğrt Evi
MKPaşa Devlet Hastanesi
U.Ü. Mustafakemalpaşa M.Y.O.
MKPaşa Mesleki Eğitim Mrkz.
TC Kimlik No. Sorgulama
Online Sorgulama Servisleri
1001 FM Derman Gibi Radyo
Radyo Prodüksiyon Reklam
 

Türk Daması Federasyonlaşıyor

Türk Daması’nın önü, 12 yıldır düzenlediği şampiyonalarda yerli ve yabancı birçok sporcuya ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa’da açıldı, federasyonlaşmayı sağlayacak dilekçe Belediye Başkanlığı’nda imzalandı.
Türk Daması Federasyonu kurulması amacıyla uzun süredir devam eden başvuru hazırlık çalışmaları tamamlandı. Milli kültürün değerli zihin oyunlarından biri olan Türk Daması için federasyonlaşma kararı alındı. Türk Daması Onur Kurulu Üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile başvuru dilekçesi imza töreni için bir araya geldi.


Belediye Başkanlığı’nda yapılan törene; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Daması Onur Kurulu Başkanı Mustafa Kemalettin Demirbaş, Onur Kurulu Üyeleri; Mürşit Eröz, Ahmet Ülkü, Necip Çelik, Organizasyon Komitesi, Başkanı Osman Pıtır, Hakem Heyeti Başkanı Kenan Özer, Organizasyon Komitesi Üyeleri; M. Muzaffer Ceylan, Mustafa Sancak ve Atilla Zeybek katıldı. Türk Daması’nı uluslararası şampiyonalarda güçlü bir şekilde temsil etmek amacıyla çıkılan yola Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın isteği ile eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’de katıldı. 2000 yılında Mustafakemalpaşa’da ilki düzenlenen Dama Şampiyonası’nın federasyonlaşma yolunu açtığını söyleyen Başkan Kurtulan, dönemin Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in de bu oluşumda yer almasını arzu ettiğini dile getirdi. Başkan Kurtulan’ın bu teklifi heyet tarafından memnuniyetle karşılandı. Birlikte yol alma kararının dama camiasını mutlu ettiğini belirten Türk Daması Onur Kurulu Başkanı Mustafa Kemalettin Demirbaş; “ Şimdi daha güçlüyüz” dedi.
Törende daha sonra kurucu heyet tarafından Türk Daması Federasyonu başvuru dilekçesi imzalandı. Onur Kurulu’nun görevlendirmesi ve tüm üyelerin desteği ile başvuru dokümanı hazırlık süreçlerini yöneten Atilla Zeybek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile kurduğu temaslar doğrultusunda doküman hazırlıklarını tamamlayarak, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve kurucu heyet üyelerini bilgilendirdi.
Başkan Kurtulan; “ Türk Daması’nın önü açılacak”
Hazırlık sürecinde, Dünya Dama Federasyonu (FMJD) yönetim kurulu ile sağlanan yazışmalar sonucunda ilişkilerin geliştirildiğine ve federasyonlaşılması halinde FMJD tarafından Türk Daması branşının açılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. Bu gelişmeyi ‘sevindirici’ olarak değerlendiren Başkan Sadi Kurtulan ise; “ Hem Türk Daması’nın uluslararası alanda yaygınlaşması sağlanacak hem de Dünya Türk Daması Şampiyonaları düzenleyebilmemizin önü açılacak” diye konuştu. İmza töreninin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın Onur Kurulu Üyeleri’ne verdiği yemek de federasyonlaşma ile kazanılacak kurumsal kimlik çerçevesinde atılacak adımlar üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.
Türk Daması Federasyonu için hazırlanılan başvuru dilekçesi ve ekindeki tanıtım videosu ile başvuru kitapçığının, önümüzdeki hafta içinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne elden teslim edilmesi sonrasında ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
http://www.dostmedya.com/haber/640536028.jpg




Bu İlan İlginizi Çekebilir !


Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Tarih: 13.01.2012 Saat: 14:17 Gönderen: admin
 
  İlgili Bağlantılar
· Daha fazla GÜNCEL HABERLER
· Haber gönderen admin


En çok okunan haber: GÜNCEL HABERLER:
Çakmak gazı can aldı

  Haber Puanlama
Ortalama Puan: 5
Toplam Oy: 1


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

  Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Haberi ... Bookmark Ağına Ekle.

BlinkList del.icio.us FaceBook Folkd Furl Google Linkarena Mister Wong oneview Webnews Yahoo MyWeb YiGG