Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yılı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
Törene İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Garnizon Komutanı Binbaşı Necat Engin, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, bir çok kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Mustafakemalpaşa Cumhurluk Alanı’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı’na kamu kurum ve kuruluşları tarafından çelenk sunuldu. Daha sonra tören alanına giren temsili milis kuvvetlerinin bağımsızlığı sembolize eden bir kız öğrenciyi zincirlerini kırarak kurtarılması canlandırıldı.
Törende günün mana ve önemini anlatan bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hayri Öztetikler;
“Vatanımızın her bir karış toprağı için yedisinden yetmişine nice can feda oldu, ulusal bağımsızlık için verilen Kurtuluş Mücadelesinde çok canlar kaybedildi. Vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanı ile bulandı. O yıllardan bugünlere bizlere emanet bırakılan vatan topraklarımızın kıymetini bilerek yaşamalıyız.” dedi.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Saçan, Başkan Öztetikler ve Garnizon Komutanı Binbaşı Engin’in okul ve halkın bayramını kutlamasının ardından, Rumeli Halk Dansları Topluluğu, Bursa Mehter Takımının gösterisi coşkuyla izlendi.
Mustafakemalpaşa da bulunan Türkücü Arif Şentürk’ün kısa konseri ise protokol ve vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Cumhurluk Alanı’ndaki törenin ardından ilçe protokolü şehitliğe geçti. Buradaki törende de Kaymakam Saçan tarafından şehitlik anıtına çelen bırakıldı.
Daha sonra Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından şehitlerimiz için dua yaptırıldı. Gece ise fener alayı düzenlendi.