DOLAR
36,2194
EURO
37,9816
ALTIN
3.378,42
BIST
9.874,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
11°C
Bursa
11°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
7°C
Salı Kar Yağışlı
7°C
Çarşamba Hafif Kar Yağışlı
3°C
Perşembe Hafif Kar Yağışlı
1°C

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun…

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun…
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, Dünya çiftçiler gününü, tarlasında çalışırken kutladı.

Mehmet Aydemir, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Korona virüsle mücadele sürecinde, tüm kesimlere “evde kal” çağrısı yapılırken çiftçilerimiz üretime devam etmektedir, koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından biri de Türk çiftçisidir. Bir alkışı da emektar çiftçimiz hak etmektedir. Tarımın ve çiftçilerin önemi salgınla mücadele sürecinde daha iyi anlaşılmıştır.

Hastalıklarla mücadelede yeterli ve dengeli beslenmenin ilaç kadar önemli olduğu ortaya çıkarken tüm çiftçilerimiz salgın sürecinde fedakarlık göstererek üretmeye devam etmiş gıda arzında kesinti yaşanmasına müsaade etmemiştir. Dünyada çiftçiler, salgın sürecinde üretimden kaçarken bizim çiftçimiz ülkemiz için üretmeye devam etmektedir.

Bu süreçte üretimi ile hayati bir rol üstlenen tarım ve gıda sektörü durursa, ülkemizde hayat durur. Üretimin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Tarım demek gıda güvencesi demektir. Gıda güvencemizi sağlamak için çiftçilerimizi desteklemek zorundayız. Tarlada kalmak, üretmek, insanlarımızı doyurmak istiyoruz. Arz açığı olan temel ürünlerde kendine yeterlilik derecemizi en üst seviyeye çıkarmalıyız.

Kendi kendine yeten ülkelerin, zor dönemleri daha başarılı bir şekilde atlatmaktadır. İthalata bağımlı ülkeler bu süreçte yara alıyor. Gıda milliyetçiliği kavramının önem kazandığı bu dönemde ülkeler, uyguladıkları korumacılık tedbirleri kapsamında ihracata kısıtlamalar getiriyor. Bu şartlarda ithalat yapılsa bile ürünün çok daha pahalıya geleceği bir gerçektir. Bu süreçte tarım sektörünün ve üretimde kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır.

Yaşadığımız tecrübeler gösteriyor ki, tarım potansiyelimizin tamamını kullanmak, arz açığımız olan ürünlerimizin üretimini doğru planlamak zorundayız. Arz açığı veren ürünlerin üretiminin artırılması için iyi bir üretim planlaması yapılmalı, üretimin artırılmasına yönelik destek politikaları belirlenmeli, verim artışı sağlanmalıdır. Çiftçilerin diğer kesimlerin üçte biri oranında bir gelir elde ettiğini, bu durumun sürdürülebilir değildir.

Tarımda ülkemiz ve ilçemiz Mustafakemalpaşa’nın içinde bulunduğu bölgenin yıldızı olacağına yürekten inanıyoruz. Yeter ki ülkemizin tarımdaki potansiyeli harekete geçirilsin. Kimse unutmasın biz çiftçiler üretmezse ülkemiz aç kalır, çiftçimiz kazanırsa ülke kazanır.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günümüzü kutluyor, gece gündüz üretimini sürdüren bütün çiftçilerimizi şahsım, kurumum ve personelimiz adına sevgi ve saygılarımla selamlıyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı

MEHMET AYDEMİR

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun… 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun… 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun…

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.