DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

2021, ‘Ahi Evran Yılı’ Kabul Edildi

2021, ‘Ahi Evran Yılı’ Kabul Edildi
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

2021, ‘Ahi Evran Yılı’ Kabul Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının ‘Ahi Evran Yılı’ olarak kutlanmasına dair Resmi Gazete’de genelge yayımladı.

Mustafakemalpaşa Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın, 2021 yılının ‘Ahi Evran Yılı’ olarak kutlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu, ilim ve fikir insanı Ahi Evran’ın, geçmişte sosyal ve iktisadi hayatı yönlendirerek, günümüzdeki birçok kuruluşun oluşumunda ve şekillenmesinde büyük pay sahibi olduğunu ifade eden Önder Aydın; “Bugün bizlere düşen görev, milletimizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı günümüz meseleleri için başlıca çözüm yollarını içinde barındıran ahilik değerlerini yaşatmaktır”dedi.

2021, ‘Ahi Evran Yılı’ Kabul Edildi

‘FARKLI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAĞIZ’

Eylül ayında kutlanan ‘Ahilik Haftası’nı bu yıl Mustafakemalpaşa’da farklı bir etkinlikle kutlamak istediklerini dile getiren Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın; “Asırlar öncesine dayanan geçmişiyle ahilik, devlete ve millete sadakatin en önemli örneklerini sergilemiştir. Ahilik, fitne ve fesattan uzak; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Bizlerde bu kültürün birer temsilcisi olarak 2021 yılının ‘Ahilik Haftası’ olarak kutlanmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık. Ahiliğin altın kuralı olan ‘eline, beline, diline sahip olmak’ anlayışından hareketle yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerde yer alacağız. Genelgeye göre, bu etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylık, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilecek. Doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran’ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad ediyorum”dedi.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.