“Bayramları Bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır”
Bilindiği gibi bayramlar sevinç, neşe ve barış rüzgarlarının estiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği, güzel günlerdir.
Kardeşlik duygularının zirveye çıktığı bu günlerde çevremizde birbirlerine dargın ve kırgın kimse kalmamalı, dargınlar barışmalı ve barıştırılmalıdır. Her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğe, kardeşliğe bu günde ihtiyacımız vardır. Sevgi ve hoşgörü anlayışı içerisinde hayatımızı devam ettirmeyi istemek hepimizin görevi olmalıdır.
Bayramların toplumsal ve kültürel anlamda toplumu var kılan değerlerin daha fazla hayata geçirildiği zaman dilimleridir. Onun için bayramlarımızın yeni nesillere anlatılması ve benimsenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Bayramın iç dünyamızı ferahlatıcı fırsatını kaçırmadan onu büyükler, yakınlar, eş ve dostlarla birlikte bir sevgi halesine dönüştürmeliyiz. Bu vesileyle Mustafakemalpaşa’lı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutluyor, bu günlerin İslam aleminin huzuruna, insanlığın barış, esenlik ve hidayetine katkılar sağlamasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.
Bu duygular içerisinde mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi hislerimle kutluyor, bayramın sadece milletimiz için değil, İslam âlemi başta olmak üzere bütün dünyaya huzur, barış ve mutluluk vesilesi olmasını temenni ediyorum.