Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı

Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı

Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Toplulaştırma yapılan arazilerle ilgili Mahallelerimizde (Köylerimizde) yaşanan sorunlar ve uygulama esaslarına dair İlçede değerlendirme toplantısı yapıldı. Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan, Eski Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN, Ak Parti İlçe başkanı Sadettin Akkoyunlu, İlçe tarım Müdürü Dursun Demirci, Bakanlık temsilcileri, İl müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı. Konu ile ilgili yapılan sunumun ardından yaşanan sorunlar ve uygulama esasları görüşüldü. Vatandaşlarla doğrudan temas kurmak ve toplumun tüm kesimlerine ulaşmak suretiyle istek, öneri ve şikâyetlerini alıp değerlendirmek üzere, toplumun farklı kesimlerinin katıldığı düzenli toplantılarından olan Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN yaptığı konuşmada “Bursa tarımı için önemli bir sürecin başlangıcı olan toplulaştırma çalışmalarının faaliyetlerine yönelik olarak düzenlenen Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme Toplantısına hoş geldiniz.
Nüfus bakımından ülkemizin 4. büyük kenti olan ilimiz, 341 bin hektarlık tarım arazisi, 195 bin büyükbaş hayvan varlığı, çok çeşitlilik gösteren tarımsal ürün deseni, yaklaşık 32 bin kayıtlı çiftçisi, 369 tarımsal kooperatifi, 26 üretici birliği, 4,9 Milyar liralık tarımsal üretim değeri ve ülke ortalamasının üzerinde gerçekleşen tarımsal verimliliği ile Türkiye tarımsal hâsılasının % 3 ünü sağlamaktadır.
Bereketli toprakları, uygun iklimi ve coğrafi konumu itibariyle bitkisel ve hayvansal üretimde gerek üreticilerimiz gerekse yatırımcılarımız için büyük avantajlara sahip olan ilimizde, belirtilen bu avantajları zamanında ve doğru şekilde değerlendiren üreticilerimiz birçok üründe ortalamanın üzerinde verime ulaşmakta ve buna bağlı olarak ta sağladığı tarımsal katma değer artmaktadır. Ahududu, Armut, Sofralık Zeytin, Bezelye, Salçalık Domates gibi pek çok ürünün üretiminde ülke genelinde birinci sırada yer alan Bursa’mız dondurulmuş gıda, süt işleme sanayi, meyve suyu ile salça ve konserve üretimi tesisleri bakımından da ülkemiz tüketimi yanı sıra ihracat bakımından da önemli paya sahiptir.
Bilindiği üzere, bakanlığımız yönetimindeki değişim sonrasında ülkemiz genelinde yapılan ortak akıl toplantıları sonucunda belirlenen yeni vizyonumuza ilişkin olarak hazırlanan “Milli Tarım Projesi” kamuoyu ile paylaşılmış ve buna uygun çalışmalar hızlandırılmıştır. Bu yeni yaklaşım içinde havza bazlı destekleme, hayvancılık desteklemelerinde değişim yanı sıra, önemli bir konu ise toplulaştırma olup 2023 yılına kadar 7 milyon hektar arazinin toplulaştırılması hedeflenmektedir. Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK beyin ilimize olan ilgi ve teveccühlerine bizler de yerelde en fazla katkıyı sağlayarak destek olmaya kararlıyız. Toplulaştırma konusunda da Bursa olarak bizler siz değerli üreticilerimiz ile birlikte hareket ederek gösterilen hedefe ulaşmada azami katkıyı sağlayacağımıza inanıyorum.
Bursa’mız için toplulaştırma alanı olarak belirlenen havzanın en önemli kısmı Mustafakemalpaşa, Uluabat ve Karacabey’dir. Toplulaştırma için çalışmaların başlatıldığı alanlarımızın 25.000 hektarı Mustafakemalpaşa ilçemizde, 6.500 hektarı Yenişehir ilçemizde, 54.000 hektarı ise Uluabat bölgesi olarak belirtilen Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer ilçeleri dâhilindedir. Devam eden bu çalışma bölgelerine ilave olarak Mustafakemalpaşa ilçemiz için tespit edilen 8.500 hektar alan için de yine talepte bulunulmuş ve programa alınmıştır.
Sayın konuklar, toplulaştırma işlemleri belirli aşamaları olan uzun soluklu çalışmadır. Sosyal etütlerin yapılması, alanların tespiti, mülkiyet bilgilerinin derlenmesi ve oluşturulması, haritalama ve toprak etüt çalışmaları, parselasyon bloklarının oluşturulması projelendirme ve tescil sonrası yer teslimi ile tamamlanmaktadır. Bugünden itibaren sizlere konu uzmanı arkadaşlar tarafından bilgilendirme çalışmaları yapılacak, iş ve işlemler konusunda da sizlerle birlikte süreçte yer alacaklardır.
Bu programın hazırlanması ve bu seviyeye getirilmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımız Faruk ÇELİK olmak üzere herkese teşekkür eder, toplulaştırma çalışmalarının ilimiz-ilçemiz ve bölgemiz üreticilerine faydalı olması dileklerimle, tüm konuklarımıza ve üreticilerimize saygılar sunarım.”dedi
Ali Koyuncu bölgedeki tarım ve hayvancılığı kalkındırmak için gündeme gelen ve bakanlığın düzenlediği toplulaştırma uygulaması toplantısında konuşma yaptı.
Kaymakam Masatlı “Bakanlığımız ve Valiliğin talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızla doğrudan temas kurarak onların istek, öneri ve şikâyetlerini alıp değerlendirmek yapılan bu toplantılar vasıtasıyla vatandaşlarımız ve Muhtarlarımızla düzenli olarak bir araya gelindiğini, vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın talep, şikâyet ve önerilerin alınarak sorunlara hızlı bir şekilde çözüm arandığını” ifade etti. Daha sonra Köy ve Mahalle Muhtarlar ile vatandaşların sorunları ve istekleri dinlendi.
 

https://www.dostmedya.com/haber/1377718525.jpg

https://www.dostmedya.com/haber/678106041.jpg

https://www.dostmedya.com/haber/476705918.jpg

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.