DOLAR
36,2448
EURO
38,0229
ALTIN
3.379,11
BIST
9.836,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
6°C
Bursa
6°C
Kar Yağışlı
Salı Kar Yağışlı
7°C
Çarşamba Hafif Kar Yağışlı
4°C
Perşembe Kar Yağışlı
2°C
Cuma Kar Yağışlı
0°C

Başıboş köpekler koyunlara saldırdı

Başıboş bırakılan köpekler kırsalda yaşayan vatandaşların korkulu rüyası olmaya başladı.

Başıboş köpekler koyunlara saldırdı
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

07.04.2015
A+
A-

Şehir merkezinden toplanılan köpeklerin, yetkililerce köylere getirilerek başıboş bırakıldığı iddia edilirken, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ise bu durumdan tedirgin olduğu belirtiliyor.
Kırsaldaki bir çok mahallenin ortak sorun haline gelen başıboş bırakılan köpekler İlçenin Kösehoroz mahallesinde hayvancılık yapan Ömer Keskin isimli çiftçinin ağılda bulunan bir koyununa saldırdı. Başıboş köpeklerin köydeki çok sayıda tavuğa zarar verdiğini belirten Ömer Keskin, “Son günlerde köyde çok sayıda başıboş köpek gezmeye başladı. Nereden geldiğini ve kime ait olduğunu bilmediğimiz bu köpekler benim ve komşularımızın tavuklarına zarar vermeye başladılar. Bunu biz dikkate almadık fakat dün 55 koyunun bulunduğu ağıla girerek koyunlardan birisine saldıran bu köpekler bir koyunumu telef etti. Koyunlarımıza saldıran köpeği sürüden kovmak isteyen eşim de canını zor kurtardı. Köpek komşular tarafından ağıldan çıkarıldı.”dedi.
Başıboş köpeklerin çevre ilçe merkezlerinden getirilerek kırsala bırakıldığını söyleyen Ömer Keskin, “Bugün malımıza zarar veren bu köpekler önlem alınmazsa yarın canımıza zarar verecek, eşimiz çocuklarımız araziye gitmeye korkuyor. ” dedi. Keskin İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Ziraat Odası Başkanlığına konu hakkında bilgi verdiğini söyledi.
https://www.dostmedya.com/haber/660577363.jpg

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.