mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
48,9998
EURO
55,7415
ALTIN
6.517,82
BIST
12.592,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Yağmurlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Başkan Kurtulan: Su hayattır

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “22 Mart Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Kurtulan: Su hayattır
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

A+
A-

Başkan Kurtulan yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Su, insan yaşamının devam edebilmesi, medeniyetlerin gelişebilmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle tarihteki ilk medeniyetler Anadolu’da, Mezopotamya’da, Afrika’da Nil Nehri gibi su kaynaklarının zengin olduğu bölgelerde ortaya çıkmış; tarım, ticaret ve bilimin temelleri bu topraklarda atılmıştır.

Fakat sanayinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan çevre kirliliği, kaynakların hızla ve bilinçsizce tüketilmesi küresel ısınmayı gündeme getirmiştir. Son yıllarda dünyada hızlı nüfus artışı, çarpık kentleşme ve hızlı sanayileşme hava, toprak ve su kirliliğini ciddi boyutlara ulaştırmıştır. Bugün, 1 milyardan fazla insan temiz içme suyundan mahrum yaşamakta, karşılanamayan su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Bu nedenle dünya su kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesi ve kirletilmesini önlemek için bütün ülkelerin gerekli tedbirleri almaları şarttır. Su kullanımında sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek hareket edilmeli, gelecek kuşakların sıkıntı çekmemesi için zengin su kaynaklarımızın kirlenmesine izin vermemeliyiz. Hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle Dünya Su Günü`nü kutluyorum.”