DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
9°C
Bursa
9°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Çok Bulutlu
14°C
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Açık
17°C

Bölge Tiyatrosu ‘Pişti’ ile sezonu açtı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu, 27 Mart Tiyatrolar Günü’nde sahnelediği ‘Pişti’ oyunuyla bir kez daha gönülleri fethetti.

Bölge Tiyatrosu ‘Pişti’ ile sezonu açtı
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Kuruluşun 17. yılını kutlayan Belediye Bölge Tiyatrosu, sezonu 27 Mart Tiyatrolar Günü’nde Yalıntaş Sahnesi’nde sergilediği oyunla açtı.

Kenar semt kahvesinde geçen ‘Pişti’ adlı iki perdelik müzikli komedi oyununun ilk gösterimine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Mustafa Nogay Kesim’in yazdığı, Ziya Kantir’in yönettiği 1.5 saatlik kahkaha dolu oyun ilgiyle izlendi.
Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden oluşan bir grup erkeğin mekanı olan bir kahveye iki genç üniversiteli kızın girmesiyle birlikte başlayan olaylar zincirinde, kadın-erkek ilişkilerinin trajikomik bir üslupla sorgulandığı oyun, salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Nüzhet Okay Unutulmadı

Belediye Bölge Tiyatrosu ekibi, oyunun ardından geçtiğimiz yıl sahnede hayatını kaybeden Nüzhet Okay’ı unutmadı.
Okay’ın bir fotoğrafıyla sahneye çıkan ekip, genç oyuncuyu ölümünün birinci yılında andı.

Oyuncuları başarılı performanslarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 27 Mart Tiyatrolar Günü’nü kutladı.

Oyunculara çiçek takdim eden Başkan Kurtulan;” Tiyatro insanlık tarihi kadar eski, bizleri güldürüp hüzünlendiren, bunlarla birlikte düşünceye sevk eden en değerli sanat dallarından biridir. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak güzel sanatların her dalını vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Oyunu izlemeye gelen tüm tiyatro severlere teşekkür ediyor, tiyatro ekibimizin gönüllü oyuncusu, kardeşimiz Nüzhet Okay’ı rahmetle anıyorum” dedi.

https://www.dostmedya.com/haber/1573998866.jpg

https://www.dostmedya.com/haber/999891879.jpg

https://www.dostmedya.com/haber/292645482.jpg

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.