mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
48,9304
EURO
55,7562
ALTIN
6.740,80
BIST
12.899,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Yağmurlu
20°C

CHP Kadınlar Günü’nü kutladı

CHP İlçe Yönetimi Pazar günü Öğretmenevi’nde yapılan yemekli toplantıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına başladı.

CHP Kadınlar Günü’nü kutladı
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

08.03.2010
A+
A-

CHP’li kadınlar, Pazartesi günü ise Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu, daha sonra ise karanfiller dağıtarak Kadınlar Günü’nü kutladılar.

CHP Başkanı Gürkan Esen, Kadın Kolları Başkanı Aynur Mırcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Çeltikçi Belde Başkanı İzzet Dede’nin de katıldığı etkinlikte Gürkan Esen, “ Cumhuriyetle birlikte toplumun önüne cesaretle çıkan kadınlarımıza bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Onların kararlı düşünceleri ülkemizin geleceğini şekillendirecek. Kadınların değerlerine oy gözüyle bakanların karşısında olmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değeri ve önemi hassasiyetle sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aynur Mırcıoğlu ise Türkiye’de son yıllarda kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın had safhaya ulaştığını belirtti. Mırcıoğlu, feodal yargıların faturasının hep kadınlara kesildiğini söylediği konuşmasında; “ Namus kavramı kadının bedeniyle ilişkilendiriliyor. Kadının kimliksizleştirilmesi için süren baskı ve şiddetin artması, toplumun tüm kesimleri tarafından kaygıyla izleniyor. Cumhuriyet ilkeleri ile şekillenen yasaların uygulama aşamalarında süren ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz. Adil bir devlet politikası kadınların istismar edilmesinin önüne geçecektir. Tüm kadınların yaşadıkları sıkıntılara rağmen bu önemli gününü kutluyorum.”diye konuştu.

Toplantıya katılan avukat Leyla Sesi ise kadına yönelik şiddette uygulanan ceza ve hukuk yöntemlerini anlattı. Avukat Leyla Sesi, kadınların genellikle uygulanan şiddeti saklamayı tercih ettiklerini söylerken, şiddete maruz kalan kadınların gerek kendilerinin gerekse de bir başkasının şikayetiyle hukuk sürecinin hızla başlayabileceğini aktardı. Boşanma davalarında edinilmiş mallara katılım payı hakkında kadınlara bilgiler verdi.