mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
49,1253
EURO
55,2775
ALTIN
6.596,98
BIST
12.249,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Çiftçimizin Ürünleri Değerinde Alınacak

Çiftçimizin Ürünleri Değerinde Alınacak
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

A+
A-

Eylem yapan çiftçilere umut veren sözler AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan geldi. Mustafakemalpaşa ve Karacabey bölgelerinde domates üretimi yapan çiftçilerin eylemlerini onaylamadığını dile getiren Gürkan, hükümetin devam eden çalışmalarını hızlandırarak sürecin iyileştirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Gürkan, Türkiye’deki salça üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Bursa bölgesinde geçmiş yıla kıyasla ciddi bir arz fazlası ve yaklaşık yüzde 25’lik bir rekolte artışının olduğunu ifade etti. Üreticilerin, bu sezonki yüksek rekolte sonucu tatmin edici bir fiyata ulaşamadıklarını ve dünya piyasalarındaki rekabet güçlerinin az olmasının bu duruma etki ettiğini söyledi. İhracat kotalarının kaldırılmasıyla alımların artırılmasına yönelik adımlar atıldığını, ancak iç piyasadaki üretim fazlalığı ve yurt dışı pazarlarında yaşanan alım güçlüğünün üreticileri sıkıntıya soktuğunu anlattı.

Çözüm arayışlarının neticesinde hükümet yetkilileriyle yapılan istişareler sonucunda, Tarım Kredi Kooperatiflerinin öncelikli olarak alımları artıracağını, fabrikaların alım güçlerini yükseltmek için mali destek sağlanacağını açıkladı. Bakanlıkların ve yerel yöneticilerin yoğun çabalarıyla çiftçilerin karşılaştığı sorunların üstesinden gelmeye çalışıldığını vurguladı.

Gürkan, devletin çiftçilerin ürünlerini zayi olmaması için elinden gelen her türlü desteği sağladığının altını çizerek, sürecin yakın zamanda daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını belirtti. Eylem yapan çiftçilere müjdeli haberlerin yakında paylaşılacağı umudunu taşıdığını dile getirdi.