Bursa’da girdiği apartman dairesinden cep telefonu çalıp kaçan 41 suçtan
sabıkalı hırsız, polisin üç el havaya uyarı atışına rağmen korkuluklardan
atlayıp kaçmaya çalışınca, açılan ateş sonucu vurularak yakalandı.
Polisin dur ikazına uymayan bir hırsız, 3 el uyarı atışına rağmen kaçmak isteyince açılan ateşte yaralanarak hayatını kaybetti. Bursa’da apartman dairesine girip yangın merdiveninden kaçmaya çalışan hırsızlar, site sakinlerinin ihbarı sonucu polis tarafından kuşatıldı. Hırsızlardan birisi polisin dur ikazı ve havaya uyarı atışına rağmen site bahçesinin korkuluklarından atlamaya çalışıp kaçmak isteyince açılan ateşte kasığından vuruldu.
Atardamarı kopan 41 suçtan sabıkalı Mustafakemalpaşalı Gökhan Ergün (24), kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alınamadan kan kaybından öldü. Polisler, 20 dakika sonra gelen acil yardım ekiplerini beklerken kan kaybeden hırsıza uzun süre tampon yaptılar.
Edinilen bilgiye göre, sabah 06.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi’nde Yuva Sitesi’ne gelen 2 şahış, C Blokta bulunan yangın merdiveninden tırmanarak Cengiz Koç’a (23) ait daireye açık bırakılan pencereden girdi.
Site sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri binayı kuşatarak zanlıları yakalamak için harekete geçti. Sitenin bahçe giriş kapılarını tutan polisi havaya 3 el uyarı atışı yaptı. Buna rağmen iki zanlı, korkuluklardan atlayıp kaçmaya başladı. Hırsızlardan Gökhan A (19) sitenin korkuluklarından atlayıp kaçarken, yan taraftaki tarlada yakalandı. İkinci hırsız Gökhan Ergün (24) ise, sitenin korkulukları üzerinden dışarı atlayıp kaçmak için hareketlendiği sırada, polis memurları hedef alarak atış yaptı.
Daireden bir cep telefonu çaldığı ve 41 hırsızlık olayından sabıkası bulunduğu belirlenen Gökhan Ergün, sağ kasığından aldığı tek kurşun yarası ile aşarı derecede kan kaybetmeye başladı. Olay yerine çağrılan 112 acil ekibi gecikince, edince polis memurları yaralı hırsıza sürekli tampon yaptılar. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Gökhan Ergün, ameliyata girerken hayatını kaybetti.
Zanlıların girdiklerin evden Cengiz Koç’a ait cep telefonunu çaldıkları, ancak kaçtıkları sırada doğalgaz kutusunun arkasına attıkları tespit edilirken, başka bir evden çalındığı tahmin edilen altın kolye ise sitenin bahçesinde bulundu.
Hırsızlık zanlılarının yakalandığı sırada ellerinde iz bırakmamak için çorap geçirdikleri dikkat çekti.
Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, yapılan araştırma neticesinde zanlılara ait olduğu öğrenilen 16 PR 815 plakalı otomobil, olay yerinden 100 metre ileride park halinde bulundu. Araç içerisinde yapılan aramada, yine başka bir evden çalındığı tahmin edilen bir diz üstü bilgisayar ve tornavida ile kasa kapı açmada kullanılan çelik demirler bulundu. Sağ tarafından
hasar gören aracında çalıntı olması ihtimali üzerinde duruluyor.
Girdikleri evden kaçmak istedikleri sırada vurularak hayatını kaybeden Gökhan Ergün’ün sabıka listesinin ise kabarık olduğu öğrenildi. Ölen Gökhan Ergün’in 41, diğer zanlı Gökhan A’nın ise 50 değişik hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.
Site sakinlerinin silah sesleri üzerine uyandığı olay sonrasında yerde yatan kişinin evine giren hırsız olduğunu öğrenen ev sahibi Cengiz Koç, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. 1 yıl önce evlendiğini belirten Koç, bundan 8 ay önce de evininin soyulduğunu söyledi. Olay esnasında uyuduğunu ve bir şey görmediğini söyleyen Koç, evinden çalınan cep telefonunun doğalgaz kutusunun üstünde bulunduğunu belirtti.
Son bir yıl içerisinde kapı kilitleri kırılmak ve pencereden girilmek suretiyle 10 dan fazla hırsızlık hadisesinin yaşandığın belirten İhlas Yuva Sitesi sakinleri, artık kimsenin rahat oturamadığını, polisinde bölgede her ay yaşanan yüzlerce hırsızlık şikayeti sebebiyle çok hızlı ve tedbirli hareket ettiğini kaydettiler.