Yıllardan bu yana yaz-kış, soğuk-sıcak demeden Mustafakemalpaşa’dakiYapı Kredi Bankası duvarı kenarında sabahın erken saatlerinden geç saatlere kadar oturarak iş bekleyen hamalların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.
Tabiri caizse ‘İnsan Pazarı’ da denilen Yapı Kredi Bankası önü, bazen neşeli şen kahkahalara bazen de içleri burkan yalvarışların yükseldiği yer haline dönüştü.
Buradaki hamal vatandaşların sayısı arttığı nedeniyle; evlerine, çoluk çocuğuna bir parça ekmek götürebilmek için adeta yarış hale geldiler.
Genelde Dere ve Yeni Dere Mahalleli olan hamal vatandaşlar, her ne kadar helalinden iş beklemiş olsa da, gelişen Mustafakemalpaşa’nın merkezi sayılan Yapı Kredi Bankası önünde görüntü kirliliğine yol açtıkları da bir gerçek.
Vatandaşlar, yetkililer buna köklü bir çözüm bulsun. Kentin merkezindeki insan pazarı kaldırılsın. Bu insanlara bir şekilde sahip çıkılsın.’derken, yetkililerin ne yapacağı da merak konusu oldu.