Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emniyet Müdürü Çalışır 2008 Yılını Değerlendirdi

İlçe Emniyet Müdürü İskender Çalışır dün bir basın toplantısı düzenleyerek, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 2008 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

Emniyet Müdürü Çalışır 2008 Yılını Değerlendirdi
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Emniyet Müdürü Çalışır açıklamasında ‘Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenini üst seviyede tutmak, asayiş güvenliğini temin etmek, suç ve suçlu ile mücadele etmek amacıyla günün 24 saati aralıksız görev yapılmaktadır.

Değerli vatandaşlarımızı bilgilendirmek, Toplum Destekli Polislik anlayışını sürdürebilmek, Polise olan güven duygusunu üst düzeyde tutabilmek amacıyla 2008 yılı içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarını yansıtan sayısal veriler ve bu verilerin değerlendirmeleri aşağıya sunulmuştur.

Yapılan bu istatistiki çalışmaların Emniyet teşkilatımız açısından hayati bir öneme sahip olduğu gibi toplumumuzun haklı talebi olan güvenlik hizmetlerinin daha iyi alabilmesi içinde gayet önemlidir.

Elde edilen bu veriler çok değişik sistem ve analizlerle değerlendirilmekte, yapılan bu değerlendirmeler sonucunda birimlerimizce alınacak önlem ve tedbirler, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, gençlerimizin suç ve suçludan uzak ülke ve milletine sahip değerli bireyler olarak yetişmesi açısından önemi yadsınamaz bir gerçektir.

Toplum Destekli Polislik anlayışı içerisinde birim olarak yapacaklarımız, siz vatandaşlarımızla ortaklaşa hareket edebileceğimiz alanlar ve sadece sizlerin üzerine düşen bazı görevlerde bilginize sunulmuştur.

Bu bağlamda öncelikle verilerimiz 6 ana başlıkta toplanarak değerlendirilmekte olup, kişi hak ve hürriyetleri açısından en önemli başlıklardan biriyle başlıyoruz.

1-KİŞİLERE KARŞI SUÇLAR: İlçemizde 2008 yılı içerisinde 647 olay meydana gelmiş ve bu olayların faili toplam 986 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu türden suçların başında cinayet olayları gelmekte ise de; Mustafakemalpaşa’da daha önceki yılların aksine 2008 yılı içerisinde herhangi bir cinayet olayı meydana gelmemiş, böyle bir hadisenin meydana gelmemesi hem sevindirici bir veri, hem de personelimizin çalışmalarındaki titizlik ve gayreti göstermesi açısından önemli bir gelişmedir. Ayrıca toplum barışı ve toplum destekli polislik anlayışının geliştiğinin önemli bir göstergesi olarak göze çarpmaktadır.

Bunun yanında üzüntü verici olmasına karşın taksirle öldürme olayının da Mustafakemalpaşa’da sadece (1) olayda kalması ve failinin de yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi, sayısal yönden yok denecek düzeylere çekildiğinin bir göstergesidir.

2-MAL VARLIĞINA KARŞI SUÇLAR: 2008 yılı içerisinde Mustafakemalpaşa’da malvarlığına karşı 248 olayın meydana geldiği ve bu olayların faili tespit edilen 164 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu suçların içerisinde yine en önemli yeri tutan hırsızlıklar: Mustafakemalpaşa’da değişik türden 170 hırsızlık olayının gerçekleştiği, bu olayların 80 şüphelisinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği görülmüştür.

1271 olayın meydana geldiği Mustafakemalpaşa’da hırsızlık olayları %13,4 lere karşılık geldiği, bir önceki yılın aynı döneminde meydana gelen toplam olayların hırsızlık olaylarına mukayesesine göre suç işleme oranında % 2,1 oranında düşme sağlandığı görülmüş ve 2009 yılında da bu başarıyı daha da ileri taşımak için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu başarının sağlanmasında vatandaşlarımızın da Emniyet Müdürlüğümüze yapmış oldukları katkı yadsınamaz ölçülerdedir. Bu tür olayları asgari seviyelere çekebilmek ve bu başarıyı daha da arttırabilmek için siz değerli vatandaşlarımızın yaşadığı toplumda daha duyarlı bulunarak her türlü bilgi akışım müdürlüğümüze aktarmalarının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

3-TOPLUMA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR: 40 olayın meydana geldiği bu suç türlerinde 47 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, yapılan çalışmalarda elde edilen başarı düzeyi önemli ölçülerdedir.

4-DEVLETE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR: İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu tür olaylarda azami duyarlılık gösterdiği ve kurallara olabildiğince saygılı olduğu gözlenmiştir. Ancak münferiden meydana gelen 21 olayın şüphelisi 29 kişi yakalanarak haklarında gerekli takibatlar yapılmıştır.

5-TAKİBİ GEREKEN SUÇLAR: Bu suçlarda en çok göze çarpan intihar ve intihara teşebbüs olayları görülmektedir. İlgi birimlerimizce bu olaylar üzerine yapılan değerlendirmeler sonucunda 3 ü intihar 75 i intihara teşebbüs olmak üzere toplam 78 üzüntü verici olayın meydana geldiği tespit edilmiştir. Yine birimlerimizce yapılan değerlendirmede intihara teşebbüs eden 75 kişinin çoğunluğunun gençler ve küçük yaştaki çocuklar olduğu anlaşılmıştır.

Bu bilgiler ışığında birimlerimizce gerekli görülen tüm tedbirler alınmasına karşın, siz vatandaşlarımızın da üzerine önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerden kısaca bahsedecek olursak; öncelikle eğitim-öğretim çağındaki çocuklarımızla diyalog içerinde bulunulmalı, dertleri ve sıkıntıları aile bireyleri tarafından paylaşılmaya çalışılmalıdır.

Yaşlarının küçüklüğü ve sorunlarının basitliği kesinlikle göz ardı edilmemeli, çocuğunda bir birey olduğu unutulmadan yaklaşılmalıdır. Sorunların çözümü aşamasında kesinlikle ön yargılı düşüncelere girilmeden ilgili kurumlardan yardım istenmelidir. Emniyet Müdürlüğümüz olarak ta bu tür dayanışmada sonuna kadar yanınızda olduğumuz unutulmamalıdır.

6-ORGANİZE- YABANCILARLA İLGİLİ-GÜVENLİK ŞUBEYLE İLGİLİ SUÇLAR: Narkotik, Mali, Bilişim, Yabancılar, Güvenlik ve Organize Suç Örgütleriyle ilgili geçtiğimiz 2008 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğümüzle de koordine kurularak başarılı çalışmalara imza atılmış ve siz vatandaşlarımızın üzerinde baskı oluşturabilecek suç örgütlerinin çökertilmesi sağlanmıştır.

Sayısal olarak bu suçları da irdelediğimizde toplam 23 olayın meydana geldiği ve alakalı olarak 69 şüphelinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği tespit edilmiştir.

Yukarıda 6 başlık altında değerlendirdiğimiz olaylarda ebetteki suç unsuru maddelerde ele geçirilmiştir. Bu maddeler şunlardır: l 01,2 gram esrar maddesi, 29 kök hint keneviri, 6 adet av tüfeği, 12 adet av tüfeği fişeği, 19 adet uzun namlulu silaha ait fişek, 13 adet tabanca, 78 adet tabanca fişeği, 42 adet kesici, delici alet (bıçak-balta-keser-sustalı v.s.), 75 adet sahte para-çek-senet, 320 paket bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir.

Siz Değerli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde hiçbir kaygı ve düşünceye düşmeden sorumluluk bölgemizde yaşamlarınızı idame ettirmeniz amacıyla her türlü önlem ve tedbirler bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonrada fedakarca görevlerini yapmaya çalışan personelimizce alınacaktır.

Sizlerinde bu konuda bizlere bu güne kadar verdiğiniz desteğin ve güveninin bundan sonrada artarak devam etmesi dileğiyle, yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice yeni yıllara erişmeniz diler, saygılar sunarım.

Haber-Fotoğraf : A.Hikmet ÖZTAŞKIN
 
Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.