Tetikçilik yapması için kendisine baskı yaptığı öne sürülen arkadaşını vurmaktan yargılanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Cinayet sonucu kocasını, ardından kalp krizi geçiren kayınpederini kaybeden kadın, sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kişiyi öldürmesi için kendisine silah verip baskı yaptığı iddia edilen lokantacıyı aracının içinde kurşun yağdırarak öldürmekten yargılanan sanık B.Ç. (33), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Adam öldürmek’ suçundan müebbet hapsi talep edilen B.Ç., bugün son kez hakim karşısına çıktı. 6 ay önce bir kişiyi öldürmesi için silah verip kendisine baskı yaptığı iddia edilen lokantacı Burhan Yıldız’ı (36) aracının içinde kurşun yağdırarak öldürmekle suçlanan sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı. Mahkemede son sözü sorulan garson, pişman olduğunu söyledi.
Cinayet sonucu kocasını, ardından da evlat acısına dayanamayarak kalp krizi geçiren kayınpederini kaybeden maktulün karısı B.Y., sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme, sanık B.Ç.’ye ‘Adam öldürmek’ suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasında indirim uygulanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Kahvehanede garsonluk yapan sanık B.Ç., olay günü arkadaşının suikast için verdiği iddia edilen tabancasını çıkartıp, bir çocuk babası Burhan Yıldız’ın başına bir el ateş etmiş, aracın hareket etmeye devam etmesi üzerine arkasından koşarak Yıldız’ın başına 3 el daha ateş ederken, seyir halindeki araç bir duvara çarparak durmuştu. Evlat acısına dayanamayan baba Mustafa Yıldız da, olaydan 20 gün sonra kalp krizi geçirerek vefat etmişti.
Haber- Fotoğraf : A.Hikmet Öztaşkın
HABER HAKKINDAKİ DİĞER RESİMLER
Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır