Mustafakemalpaşa Belediyesinin ‘20 Yıllık Rüya, 50 Yıllık Gelecek’ sloganıyla yola çıktığı, Keltaş yolu Sakar Tepe mevkiindeki Çan Deresi İçme Suyu Projesinde 2. etap çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
11.08. 2006 tarihinde temel atma töreninin gerçekleştirildiği Çan Deresi İçme Suyu Arıtma Tesisi basit çökeltim binası, yavaş kum filtreleri, ön klorlama, son klorlama, bin m3’lük su deposu, lojman binası, idari bina ve bekçi kulübesinden oluşacak.
Çan Deresi İçme Suyu Arıtma Tesisinde, yavaş kum filtreli fiziksel arıtma tipinde yapılmış olup, Mart 2008 itibarıyla %80 inşaat aşamasına geldi. Arıtma tesisinde bulunan 4 adet kum havuzlarının tamamı bitirilirken, kumlama işlemleri de tamamlanmış durumda. Mart ayı içerisinde klorlama sistemi tamamlanacak olan arıtma tesisinin tesis içi tüm mekanik ve borulama işlemeleri de bitirildi. Nisan 2008 de tesise su alınıp test ve deneme çalışmaları başlatılacak.
FUR-KA Yapı Akaryakıt İletişim Eğitim Tekstil Sanayi ve Limited Şirketi’nin sürdürdüğü çalışmalarda arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından projenin üçüncü ve son etabı olan şebeke bağlantıları yapılacak
Haber- Fotoğraf : A.Hikmet Öztaşkın
HABER HAKKINDAKİ DİĞER RESİMLER
Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır