Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normaline dönmesi, ve özellikle kar yağışı ilçe tarım sektöründe çalışanlarının ve ziraatçilerin yüzünü güldürdü.
Kar yağışı ile birlikte; ilçe tarım arazilerinin su ihtiyacı oldukça karşılandı. Özellikle buğday, arpa, fiğ, ryegrass gibi hayvan besiciliğinin en önemli bitkilerin ekimi, soğuk hava şartları ve kar yağışı ile birlikte verimli hal kazandı.
Kar yağışı; bitkilerin soğuklama ihtiyacını karşılamakata olup, ekim alanların da bulunan haşerelerin ürememesini, ölmesini ve bitkilere zarar vermemesini sağladı.
Konu ile ilgili görüşünü aldığımız ziraat yetkilisi: ‘’Toprak yüzeyinde biriken karın, bitkilerin üzerini kaplayarak, bitkileri oluşacak aşırı soğuklardan ve donlardan zarar görmesini engellediğini ve “Kar örtüsü, bitki hastalık ve zararlıların yayılmasını durdurup bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı mukavemetini artırmaktadır.’’ Açıklamasında bulundu. Ayrıca yetkili; kar yağışının Şubat ayı sonuna kadar zaman zaman gerçekleşmesi; ilçe tarımını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.
Mart ayı itibari ile barajlara karların erimesi ile birlikte daha fazla su gelmesi bekleniyor. Bu erimeler sonucunda barajların dolması; mart ayından sonra ekimine başlanacak yonca, yazlık fide, taze fasulye vb. bitkilerin tarımının yapılmasını olumlu yönde etkileyecek.