Yapılan son genel nüfus sayımında, nüfus yetersizliği sebebiyle Belde statüsü kalmayan Ovaazatlı”nın Mustafakemalpaşa”ya bağlanmak istediği söylemleri son zamanlarda İlçenin ençok konuşulan konusu haline geldi.
Mustafakemalpaşa, yakın çevresinde bulunan belediyeler sebebi ile bir türlü genişleyememekte ve hemen hemen hiç arsa ve arazisi bulunmamaktadır.
Batıya doğru bir genişleme eğiliminde Tatkavaklı Belediyesi (ilçe merkezine 3 km), güneye doğru bir genişleme eğiliminde Yalıntaş Belediyesi (ilçe merkezine 2 km) ve doğuya doğru bir genişleme eğiliminde ise Ovaazatlı Belediyesi (ilçe merkezine 3 km) ilçenin önünü tıkamaktadır.
Yeni çıkan belediyeler yasası madde 11 e göre “Belediye sınırı veya meskun sahası, bağlı olduğu il veya ilçe belediyesi ile nüfusu 50.000 ve üzerinde olan bir belediyenin sınırına, 5.000 metre ve daha yakın duruma gelen belediye ve köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak sözkonusu ilçeye iltihak eder” anılan belediyelerin bu kanun hükmüne göre tüzel kişiliğinin sona erdirilmesi ve Mustafakemalpaşa”ya bağlanması gerekmektedir. Fakat bazı nedenlerden dolayı bu süreç şu an için işletilememektedir.
Son nüfus sayımıyla birlikte Ovaazatlı Beldemizin nüfusunun 2.000 in altına olduğunun tespitiyle birlikte bu beldemizin tüzel kişiliği sona ermiş ve muhtarlık statüsüne girmişlerdir. Konu ile ilgi kanun maddelerinde bulunan maddelere göre bu durumdaki beldeler isterlerse (Belde, köy veya bunların bazı kısımlarının meskûn sahaları arasında 5.000 metre ve altında mesafe bulunması, birleşmiş sayılmalarına yeterlidir.) Mustafakemalpaşa ya bağlı bir mahalle olabilirler.
Ovaazatlı Beldemiz konum itibariyle tarımla uğraşan bir coğrafyadadır. Bu sebeple Mustafakemalpaşa”nın bir tarım ilçesi haline gelmesinde önem arzetmektedir.. Eğer Ovaazatlı Beldesi ilçemize katılır ve Ovaazatlı mahallesi olursa, Mustafakemalpaşa”nın büyümesinin önündeki bir engel kalkmış olacaktır.
Umudumuz Ovaazatlı Belediyesi Meclisinin vereceği doğru kararla ilçemize katılmasıdır. Haber- Fotoğraf : Kubilay GÜNGEN
Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.