Belediye Başkanı Hayri Öztetikler uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden İnatlar Köyü’ne yapılacak olan tesis hakkında konuştu.
Başkan Öztetikler açıklamasında ‘AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun bir süredir kamuoyunda tartışılan ‘Mustafakemalpaşa’ya büyük bir tesis getiriyorum’ sözünün arkasındaki kimyasal bir endüstriyel atıkları yakma tesisi Mustafakemalpaşa için felakettir.
İnatlar köyü’nde kurulması düşünülen bu tip yakma tesisi daha önce Türkiye’nin birçok yerinde (Tarsus, Bilecik, Kırklareli) gündeme gelmiş, orada yaşayan insanların tepkileri sonucunda gerçekleşmemiştir.
İnatlar köyü Mustafakemalpaşa’ya kuş uçumu 8 km.dir. Burada yapılacak bu tip tesisin vereceği zararlardan Çördük, Demireli, Üçbeyli, Aralık, Keltaş ve Mustafakemalpaşa’nın direk etkilenmesi söz konusudur.
Sessiz sedasız yapılan bu girişimler, Ağustos ayında o bölgede çıkan ve 100 hektar orman alanının yanmasıyla birleştirildiğinde çok şüpheli bulunmaktadır.
Tüm duyarlı Mustafakemalpaşalıları bu konuda uyanık olmaya, bilinçli olmaya çağırıyorum.’dedi.
Haber-Fotoğraf : A.Hikmet Öztaşkın
Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.