DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
12°C
Bursa
12°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C

Harput Holding Yetkililerinden TSO’ya ziyaret

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne tekstil fabrikası kuracak olan Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser beraberinde bu projeyi yürütecek Gen. Md. Yrd.sı Kayhan Korkmaz Gen. Md. Yrd. Levent Özortakçı MKP TSO yu ziyaret edip yatırımları hakkında bilgi verdiler.

Harput Holding Yetkililerinden TSO’ya ziyaret
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Harput Holding Yön. Krl. Üyesi İbrahim Etkeser 240 dönüm arazi üzerine 120 dönüm inşaat sahası olacağını,30 dönüm kadar kapalı çelik konstüksiyon fabrika binası yapılacağını, hiçbir kimyasal atığının olmadığı, tamamen elektronik makinelerde farklı bir iplik üreteceklerini belirttiler.
Yatırımlarına Çin, Malezya, Endonezya’dan hammadde ortaklık teklifleride geldiğini belirten İbrahim Bey, işletmelerinin çevreye çok duyarlı olduğunu, 500 ton/gün üretim yapacaklarını, ülkemizde bu tip üretimde dördüncü büyük firma olacaklarını anlattı. Yatırımının aşamalı olacağını bittiğinde 300 milyon dolar yatırım olacağını belirtti.
Japonya ve Almanlarla da teknoloji ortaklığını görüşme halinde olduklarını söyleyen yönetim kurulu üyesi M.K.Paşay’ı sevdiğini TSO ve OSB den gerekli ilgiyi görmekten mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca OSB Başkanı İbrahim Akdemir ve OSB Müdürü Alaattin Üçok kendilerine çok yardımcı oldukları için teşekkür etti.
Bursa ,Ordu, Artvin’de yatırımları olduğunu anlatan İbrahim Etkeser Harput H olding’in tekstil, turizm, otelcilik, inşaat, bakır madeni alanlarında faaliyet gösteren firmalarının olduğunu da belirtti.
Aslen Elazığlı olan firma uzun yıllardır Bursa da faaliyet göstermektedir. Türkmenistan’da inşaat firmaları olan Harput Holding’in M.K.Paşa OSB yi tercih sebeplerinin, kesintisiz elektrik ve bitmiş altyapısının olduğunu söyledi. Kuracakları makine parkurunun çok hassas kalibrasyonlarda olduğunu, bunun için ilk etap ta bünyelerinden bir kısım beyaz yaka çalışan getireeklerini M.K.Paşa’dan yetiştirilecek işçilerle işletmenin 130 kişi ile üretime başlayacağını belirtti.
TSO Yön.Krl.Bşkanı İbrahim Dırakman’ın yemek davetine OSB yetkilileri, TSO meclis üyeleri ile birlikte devam edildi. Yemekten sonra Genel Müdür Yardımcıları ile Mustafakemalpaşa’dan ayrılan İbrahim Etkeser son olarak, Mustafakemalpaşa’dan Bursa ya giden işçi göçünün tersine döneceğini belirtti.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.