DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
10°C
Bursa
10°C
Açık
Cumartesi Açık
12°C
Pazar Açık
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
12°C
Salı Yağmurlu
14°C

Hedef yüzde 30 daha fazla istihdam

Bursa’da faaliyet gösteren Eker Gıda, büyüme hızı ve yeni ürün çalışmaları ile devlerin bulunduğu süt ve süt ürünleri pazarında 2010 yılını yüzde 20 büyüme ile tamamladı

Hedef yüzde 30 daha fazla istihdam
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Bu yıl için de yüzde 20 büyüme hedefleyen firma yeni ürünlerini yakında piyasaya sunmaya hazırlanıyor.ve 2012 yıllına ise yeni fabrikası ile girmeyi planlıyor.

İlçeye kurduğu yeni fabrika ile 2011 yılında yüzde 20 büyümeyi hedefleyen Eker Gıda, 34 yıllık lezzeti 7’den 70’e herkesle buluşturmayı hedefliyor. Mustafakemalpaşa’da kurulan fabrikanın maliyetinin 32 milyon Euro’yu bulduğunu açıklayan Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, firmanın buradaki yeni yatırımı ile üretim kapasitesinin de üçe katlanacağını belirtti. Şu an için günlük 200 ton süt işleme kapasiteleri olduğunu ifade eden Eker, Mustafakemalpaşa’daki üretim tesislerinin faaliyete geçmesi ile kapasitenin günlük 600 tona çıkacağını ve istihdam konusunda Mustafakemalpaşa’ya önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Eker, Mustafakemalpaşa’daki farikanın 2012 de faaliyete gireceği müjdesini verdi.

Yeni fabrika ile istihdam yüzde 30 artacak

Üretimini Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki tesislerinde gerçekleştiren Eker Gıda, 2012’in ilk aylarında yeni fabrikasına taşınma hazırlığında. Mustafakemalpaşa’da kurduğu fabrikanın toplam maliyeti 32 milyon Euro’yu bulurken, firma yeni yatırımı ile üretim kapasitesini de üçe katlayacak. Eker Gıda, mevcut tesisinde günlük 200 ton olan süt işleme kapasitesini, yeni fabrikasında 600 tona çıkaracak. Firma, 630 olan çalışan sayısını da üç yıl içinde yüzde 30 artırmayı hedefliyor.

Süt ve süt ürünleri konusunda 34 yıldır tüketicilerini lezzet ve tazelikle buluşturan Eker Gıda, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 2010’da yüzde 20 büyüyen Eker, bu yıl da büyüme hedefini yüzde 20 olarak belirledi. 2010 yılını 125 milyon TL ciro ile kapatan Eker, yılsonunda 150 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, başarılı bir 2010 yılı geçirdiklerini belirterek, 2011 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eker’in ikinci kuşak yöneticisi Ahmet Eker, “Ayran ve sütlü tatlıda bir numara olmak istiyoruz” dedi.

100 farklı çeşidi ile zengin bir ürün yelpazesine sahip Eker Gıda, dokuz yıldır aralıksız büyüyor. Bu yıl da yüzde 20 büyüme hedefi belirleyen firma, bu hedeflere ulaşmasını sağlayacak yeni ürün çalışmalarını da hızlandırdı. Geleneksel Türk sütlü tatlılarının marketlerde satılmasını sağlayan ilk firma olan Eker, önümüzdeki günlerde yeni tatlılarını piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Halen sütlaç, keşkül, sakızlı muhallebi, supangle, tavukgöğsü ve krem şokola sütlü tatlılarını üreten firma, her yıl portföyüne iki yeni ürün katmayı hedefliyor. Eker’in 2007’de başlattığı marketlerde hazır olarak satılan sütlü tatlılar pazarının hacmi, yeni firmalarla birlikte üç yılda miktar olarak 20 bin tona, değer olarak ise 130 milyon liraya ulaşırken, Eker’in geleneksel sütlü tatlılar kategorisinde yüzde 10’luk bir pazar payı bulunuyor. Firma, bu payını yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor.

Avrupa’da ‘Eker’ markasıyla ayran üretecek

Ürün portföyünde sütlü tatlıların dışında beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt, günlük süt, tereyağı, kaymak ve kefir gibi pek çok çeşidi bulunduran Eker’in stratejik ürünü ise ayran. Eker, ayranda ev içi tüketim haricinde, restoran, fast food, lokanta gibi ‘yerinde tüketim noktaları’ diye tabir edilen ev dışı tüketimde Türkiye’nin ikinci büyük firması konumunda bulunuyor. Üretime 1977 yılında ilk ayran ile başlayan ve bugün ayranda yerinde tüketim noktalarında yüzde 10 pazar payına sahip olan Eker, 2011 yılında ayran grubunda yüzde 15, yoğurt grubunda ise yüzde 25 büyüme hedefliyor.

Eker’in hedefleri yurtiçi ile de sınırlı değil. Firma, ayranını Eker markası ile Avrupa’da da satmanın hazırlığı içinde. Ahmet Eker, “Avrupa’ya süt ve süt ürünleri konusunda ihracat yasağı var. Ayran dönerle çok iyi gidiyor. Bu nedenle dönere alışan Avrupalı, ayranı da arıyor. Biz de önümüzdeki dönemde ortağımız Andros’un fabrikalarında ayran üretip satmayı araştırıyoruz” dedi.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.