Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hizmet Binaları Açıldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yapılan 4 mahalleye ait hizmet binası düzenlenen törenle vatandaşın hizmetine açıldı.

Hizmet Binaları Açıldı
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Barış, Çırpan, Atatürk ve Hamidiye Mahalle Muhtarlıkları bundan böyle aynı çatı altında hizmet verecek.

Belediyeye ait Tahsilat Bürosu’nu da içinde bulunan Hizmet Binası’nın açılışına İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Garnizon Komutanı Binbaşı Necat Engin, Yeşilova Belediye Başkanı Şaban Altın, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, MYO Müdürü M. Kemal Soylu, Belediye Başkan Yardımcıları Önder Sarı, Yaşar Köstereli, Sevgisun Gizli, Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Akın, TSO Başkanı Adnan Gültaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Vahit Girgin, MHP İlçe Başkanı Sefa Cihan Çukran, DP İlçe Başkanı İsa Söğüt, Anavatan Partisi İlçe Başkanı Tevfik Demir, Genç Parti eski İlçe Başkanı Nail Zeybek, diğer mahalle muhtarları, Kariyer Dershanesi Müdürü Recep Yenioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, ‘Belediyemiz ve Kaymakamlık makamıyla ortakla yapılan çalışma sonucu Nisan ayında başlayan Muhtarlık Binası yapımı titiz çalışmalar sonucu bugün hizmete açıyoruz. Burasını 5 mahalle için düşünmüştük, lakin Yunus Emre Mahallesi Muhtarlığı yeni muhtarlık seçimlerine kadar eski yerinde kalmayı tercih etti. Bizlerde vatandaşlarımıza ek hizmet olarak bu binayı belediyemizin tahsilat bürosu olarak kullanmayı uygun gördük. Teknik donanımları son sistem olan muhtarlıklarımız örnek oldu. Bundan sonra diğer mahalle muhtarlıklarını da belirleyeceğimiz ortak bir adreste birleştirmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımız belediyemizle ilgili olan fatura ve vergi ödemelerini buradan yapılabileceklerdir. Mustafakemalpaşa Belediyesi Tahsilat Noktası olarak kullanılacak olan binada haftanın ilk iş günü olan Pazartesi günleri belediye personelimiz tarafından; su faturası, Çevre temizlik vergisi tahsilatı ve belediyeye ait her türlü ödemelerin tahsilatları gerçekleştirilecektir. Bugün bu hizmeti gerçekleştirmemizde bize büyük katkı sağlayan İlçe Kaymakamımız Adem Saçan’a sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar hiçbir kamu kuruluşu bize bu imkanı sağlamadığı gibi sürekli bizlerden istediler. Belediye yapsın, belediye versin denildi. Oysa şimdiye kadar ortaklaşa çalışılsaydı, her şey belediyeden beklenmeseydi bugün bu olay gibi güzel sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Sizlerin huzurunda muhtarlık evlerinin yapımında bize sağladığı desteklerden ötürü İlçe Kaymakamı sayın Adem Saçan’a, İnternet evini Mustafakemalpaşalılara kazandırmamızda büyük desteği olan Telekom Müdürü sayın Tacettin Aydın’a ve Belediyemiz Destek Hizmetleri Birimi araçlarından bir yenisi olan Cenaze Nakil Aracını yine siz Mustafakemalpaşalılara kazandırmamızda bize emeği geçen Sağlık Grup Başkanı sayın Doğan Şen’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Adem Saçan da konuşmasında ‘Hizmetin büyüğü, küçüğü yoktur. Mustafakemalpaşa nüfusuna uygun olmayan resmi binalarda hizmet vermeye çalışıyor. Keşke hükümet konağı modern bir yapı olsaydı da bütün muhtarlıkları o çatı altında toplasaydık. Kaymakam olarak itiraf etmeliyim ki, Adliye binasında vatandaşlarımız dosyalar üzerinde oturarak işlerinin yapılmasını bekliyorlar. Mustafakemalpaşalılar lütfen birlik olalım, büyüyen bu ilçe daha da büyüyecek. En fazla 5 yıl içinde bu ilçe Bursa’nın patlayan bir ilçesi olacak. Eğitimde son derece başarılı neticeler alıyoruz. Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nden aradılar ve ilçemizin Karaoğlan köyünden çıkan OKS Türkiye birincisi çocuğumuzu cumhurbaşkanımızın tebrik edeceğini söylediler. Bir kaymakam olarak gurur duydum. Ben Mustafakemalpaşa’yı çok sevdim ve seveceğim.” sözlerine yer verdi.

Daha sonra ise emeği geçenlere plaketleri verildikten sonra, Muhtarlık Hizmet Binalarının açılışı yapıldı.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.