Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Hoş Geldin RAMAZAN’ Diyetisyen Meryem Durmuş’tan Tavsiyeler

‘Hoş Geldin RAMAZAN’ Diyetisyen Meryem Durmuş’tan Tavsiyeler
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

30.04.2020
A+
A-

Diyetisyen Meryem Durmuş, Ramazan Ayı için tavsiyelerde bulundu.
Meryem Durmuş’un yazısı….
11 ayın sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayının ilk günlerindeyiz ve bu dönemde beslenmemize daha özen göstermeliyiz. Ramazanda asıl amacın beden ve ruhu terbiye etmek , nefsimize sahip çıkmak olduğunu hatırlamalıyız. Bunu başarabildiğimiz takdirde iftarda zaten aşırıya kaçmadan bedenin ihtiyacı kadar besin tüketip sahura uygun beslenmeyi sağlamış oluruz.
Ramazanla birlikte karbonhidrat tüketiminde ve yiyecek miktarlarında artış, tatlıya fazla yönelim gerçekleşebiliyor. Fakat her zaman vurguladığım ve olması gerekenin ‘Yeterli ve Dengeli Beslenmek’ olduğunu unutmamalı ve yaşamanın her evresinde uygulamalıdır.
Ramazanda Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar:
-Yoğun açlığın verdiği etkiyle iftar ve sahurda çok fazla yemekle mideyi doldurmamak gereklidir. Ani mide gerginliği tansiyon yükselmesine ve insülin gibi kan şekerini dengeleyen hormonların hızlı salgılanmasına sebep olabilir.
-Azar azar ve yavaş yemek yenmelidir. Gerekirse iftarda çorbadan sonra 3-4 dakika beklenmeli ana yemeğe öyle devam edilmelidir.
-Gece yatarken niyet edip yatmak yerine, sahura kalkmalı öğün atlanmamalıdır.
-Salam,sosis,sucuk gibi şarküteri ürünleri oruç süresince tüketilmemelidir. Çünkü içerdikleri fazla sodyum ve nitratlar sebebiyle vücutta susuzluğa sebep olurlar.
-Çok yağlı ve tuzlu besinler yerine posadan zengin mide – bağırsak sitemine faydalı sebze ve meyve tüketilmelidir.
-Sıvı alımına dikkat edilmelidir. İftar ile sahur arasında 2 – 2,5 litre su tüketilmelidir.
-Yemeklerin yağlı sularını tüketmemeye çalışın böylelikle daha az yağ almış olursunuz.
-Son olarak da tatlı tercihinizi sütlü tatlılardan yana kullanın.
‘Hoş Geldin RAMAZAN’ Diyetisyen Meryem Durmuş’tan Tavsiyeler

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.