DOLAR
32,5026
EURO
34,5398
ALTIN
2.497,12
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Son 1 Yılda Büyük Değişim

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Son 1 Yılda Büyük Değişim
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda başarıyla sürdürülen eğitimlerin yanı sıra kapsayıcı sosyal ve kültürel aktiviteler, öğrenci ailelerinin büyük memnuniyetini kazandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Emel Badem, son bir yıl içinde okulun büyük bir değişim geçirdiğini söylerken; “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuza her alanda farklı bir bakış açısı kazandıran okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu Aile Birliği Başkanı Emel Badem, okulda yerel imkânlarla arttırılan işbirlikleri başta olmak üzere okul bazlı dönüşüm ve özel öğrencilerin istihdamı konularında son bir yılda büyük bir gelişme yaşandığını belirtti.

Kendisi de 8. sınıfta eğitim gören otizmli özel bir öğrencinin annesi Emel Badem, değişen vizyon ile bütün okuldaki her bireyin mutlu okul projesi ile fark yaratmak için çabaladığını ifade etti.

‘OKUL BAZLI DÖNÜŞÜM SAĞLANDI’

Özel öğrencilerin, mutlu ve üretebilir bireyler olması amacıyla okulda birçok projenin hayata geçirildiğini kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Badem; “Mesleki Eğitimde İşbirliği başlığı kapsamında, okul ile ilçede bulunan ve 82 ülkeye ihracat yapan Viapot Seramik fabrikası arasında işbirliği protokolün imzalandı. Bu protokol ile özel eğitim öğrencilerinin istihdamının sağlanması, mezun olan her öğrencinin ise bu anlamda iş sahibi olması amaçlandı.  Topraktan istihdama uzanan özel eller ile üretim okul bazlı bir dönüşüm yaşadı.  Ayrıca döner sermaye işletmesinin kurulması ile kısa sürede işlerlik arttı” dedi.

‘YEREL İMKÂNLARLA İŞBİRLİKLERİ ARTTI’

Öğretmenlerin dijitalliğinin artırılması ile hizmet içi eğitimde de artış yaşandığını belirten Emel Badem şöyle konuştu; “Okulda e-twening portalı oluşturularak Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi okula kazandırıldı. Kurumsal sosyal medyanın oluşturularak, bilimsellik, medya okur-yazarlığı, dijital dönüşüm, özel eğitimde farklılık, mesleki eğitimde gelişim ve ‘gelişen çağ da bende varım’ gibi konularında uzman yetkin kişilerle canlı yayınlar yapıldı. Özel eğitime dair özel günlerin okul- ilçe bazlı profesyonel ekiplerce hazırlanarak, kutlandı.  Yerel imkânlar ile okul öncesi sınıfı her şeyi ile yenilendi, görsel sanatlar atölyesi yeniden yapıldı.  Okula ait her kattaki koridorların o katta bulunan engel gruplarının takıntıları da dikkate alınarak rahatlatıcı renklerle boyandı. Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü ile proje bazında tarım atölyesi- hayvan barınakları ve spor salonunun birçok kalemde malzemeleri dahil okula kazandırıldı. 500 metre kare kapalı alanı ile seramik açık hava alanı okula kazandırıldı. Okul koridorları sanat sokağı haline getirildi, okul oyun parkı spor aletleri ile zenginleştirildi. Erasmus projesinin yazım aşamaları hazırlandı. Sabancı Vakfı tarafından hazırlanan Eğitimde Fark Yaratanlar projesi ile fikri sınai ve patent alma çalışmaları için başvurular yapıldı. Yerelde birçok gazete, mecmua ve ulusalda yer alan ( MEB ve Özel Eğitim Ve Rehberlik Genel Müdürlüğü web sayfası dahil) birçok basın kuruluşunda yer alındı. Resmi web sitesi içeriği kurulan ekip ile kapsamlı ve kapsayıcı hale getirildi.”

‘ÖZEL ÖĞRENCİLER İŞ YAŞAMINA ADIM ATTI’

Okulda, öğretmenler arası iletişimin artırılarak, her türlü iş ve işlemlerde kısa sürede sonuç alındığını dile getiren Badem; “Personel, veli ve öğrencilerin severek okula gitmeleri için birçok sebep oluşturuldu. İstihdam için Eker, Viapot, Nestle, Harput Holding, Tat Gıda, MSK Otomotiv, A-101, BİM, Şok gibi kurumsal firmalar ile görüşülüp,  özel eğitim öğrencileri işe yerleştirildi. Okul rehberlik ve yerel uzman ekipleri ile istişareli olarak ebeveynlerin ‘benden sonra ne olacak’ kaygılarının azaltıcı, psikolojik destek, ergenlik, özel eğitimde farklılık yaratacak davranışlarla baş edebilme, öz bakım becerileri, sosyal ve ekonomik haklar gibi alanlarda velilere eğitim verildi. Okulun tanınırlığının artırılması kapsamında yakından uzağa başlayarak kurumsal ziyaretler yapıldı. Öğrencinin evdeki ortamının gözlenmesi amacı ile her öğrencinin evine veli ve ev ziyaretleri yapıldı. Okulda mevcutta bulunan fakat kullanımdan uzak kütüphane ve uygulama evinin işlerliğinin artırıldı” diye konuştu.

‘ÖRNEK OLMALI’

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu Aile Birliği Başkanı Emel Badem son olarak; “365 günde okulumuza müdür olarak atanan bir adamın hikâyesini paylaşmak istedim. Okul Aile Birliği Başkanı olarak da bu okulda olmanın haklı olarak gururunu yaşamaktayım. Özel çocuklarımızı anlayan bu yönetimdeki liderin marifetleri, iltifata tabidir. Müdürümüzün yaptıklarının örnek teşkil etmesini arzuluyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: Mücadele Gazetesi

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Son 1 Yılda Büyük Değişim İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Son 1 Yılda Büyük Değişim

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.