mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
49,4176
EURO
55,5586
ALTIN
6.608,08
BIST
12.081,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Yağmurlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C

İKTİDARIN GÖZÜ VATANDAŞIN CEBİNDE

İKTİDARIN GÖZÜ VATANDAŞIN CEBİNDE
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

A+
A-

Birkaç gündür kamuoyunda gündem olan ek vergi ve Savunma Sanayi payları hakkında, Cumhuriyet Halk Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Gökhan DEMİR basın açıklaması yaptı.
Geçim sıkıntısı altında ezilen vatandaşın yaşam şartlarının zaten ağar olduğunu vurgulayan Demir, ‘’Yeni yasa tasarısı ile Savunma Sanayi payı ve Ötv ek kalemleri adı altında vatandaşa yeni mali yükler oluşturmayı hedefleyen iktidar, vatandaşımızın zaten boş olan cebine elini uzatmaktadır. İktidarın gözü vatandaşın cebindedir. Uyguladığı yanlış para politikalarının, hoyratça harcanan gösteriş bedellerinin faturası vatandaşlarımıza kesilmek istenmektedir. Ülkemizi düşürdükleri bu zorlu süreçten vatandaşımız sayesinde çıkma hesabı yapıyorlarsa, iktidarın ne anlamı vardır?’’ dedi.
Tasarı hakkında bilgi veren Demir, ‘’Geçimini uzun zamandır kredi kartlarıyla destekleyerek sağlayan ve yaşam mücadelesi veren vatandaşımıza aidat darbesi vurulmak istenmektedir. Limiti 100 bin tl ve üzeri kredi kartlarında 750 tl yıllık, taşınmaz alımlarında hem alana hem satana 750 tl kesinti, tapu harçlarına 375 tl kesinti payı, araç alımlarında ilk ise 3 bin tl, ikinci el alımlarda ise 1.500 tl kesinti payı ve noterlik işlemlerinde iş başına 75 tl katılım payı gibi ek yükler planlanıyor. Üstelik yapılan açıklamalarda bu kesintilerin Savunma Sanayi payı olacağı, bir başka söylem ile genel bütçeye değil direk hedef aldıkları bir kanala aktaracaklarını anlıyoruz. Yani, toplamayı hedefledikleri 80 ila 120 milyar tl ile ekonomiyi de düzeltme yoluna gitmeyecekler. Savunma Sanayinin adını kullanarak insanımızın Milli duygularıyla oynayıp, hedef şaşırtacaklardır.’’ Dedi.
Teklifin bunlarla da sınırlı olmadığını söyleyen Demir, ‘’Yetinmeyerek vergi yükünü de arttırmışlar. Motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kilovat ve altında olan motosikletleri motorlu taşıtlar vergisi kapsamına almayı planlıyorlar. 5 bin tl üzeri fiyatta olan kol saatlerinden ve drone’lardan özel tüketim vergisi almak istiyorlar. İşin özü, yakında aldığımız nefesi bile vergiye bağlayacaklar. Esnafın, çiftçinin, emeklinin ve emekçinin sorunlarına çare olmak bir tarafa dursun, nefeslerini komple kesecekler. Tüm bu zulme engel olmak için çalışıyoruz. Vatandaşımıza sesleniyorum, umutsuzluğa kapılmayın. Var bir çaresi. Onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.