Kanayan yara nihayet iyileşti, yeni yaşam merkezi projesi yolda.
Yıllardır atıl vaziyette duran Etibank karşısındaki spor kompleksi büyük uğraşlar sonucu nihayet yeniden Belediyeye devroldu.
Başkan Sadi Kurtulan ve ekibi, 1994 yılından bu yana durmadan kanayan bir yaraya el attı. Etibank karşısındaki uzun yıllar atıl vaziyette duran ve resmen kentin kamburu haline gelen spor kompleksinin tüm haklarını yeniden Belediyenin inisiyatifine alan Kurtulan, belki de bugüne kadar yaptığı projelerin arasında en iyisi olacak olan “Yaşam Merkezi” projesi için kolları sıvadı.
15.02.1994 yılında yapılan bir protokolle 49 yıllığına Bursa Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğüne tahsis edilen 37.000 metrekarelik alan üzerinde başlanan kompleks çok uzun yıllar tamamlanmamış ve atıl vaziyette kalmıştı. Kurtulan ve ekibinin göreve geldiği yıllarda yaptıkları girişimle 2011 yılında belediyenin alanı yine belediyeye bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Bu durumdan tatmin olmayan Kurtulan, il spor müdürlüğünün kapılarını aşındırmaya devam etti.
Müdürlüğün 22.01.2013 tarih ve 326 sayılı oluruyla son yapılan protokol fesh edildi. Valilik makamının 08.02.2013 oluru ile oluşturulan devir teslim komisyonu, Başkan Sadi Kurtulan ve Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Akça’nın da katıldığı imza töreni ile söz konusu alanı belediyeye devretti.
‘Kanayan yaraya neşter vurduk’
Başkan Kurtulan; “ Tesislerin hiç kullanılmadan viraneye dönmesinin içler acısı durumu Mustafakemalpaşa’nın yıllardır kanayan bir yarasıydı. Göreve geldiğimiz günden bu yana kanayan bu yaraya neşter vurmanın ve bu yeri en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını aradık. Mevcut yapıyı atıl durumdan kurtarmak için gayretli çalışmalar yürüttük. Bugünden itibaren tesisler bölgesini Bursa Valiliği’nin oluru ile bütün tasarruf hakları belediyeye ait olarak geri aldık. Şimdi sırada bu alanı halkın kullanımına açmak var. Tesislerin bulunduğu arazi ile birlikte belediyemiz bölgede 60 dönümlük bir alana sahip oluyor. Tüm bu alanı içine alacak şekilde uygulanacak proje ile Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek. Vaziyet planlarımızı hazırladık. Mustafakemalpaşa’ya modern donanımlı bir kültür merkezi kazandırmak en büyük hayalimiz. Gençlik merkezi, yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzları ve spor tesisleri ile bu bölgeyi yaşam merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ise uygulanacak yaşam merkezi projesi ile uzun yıllar kullanılmayan bölgenin canlanacağını söylerken, tesislerin Mustafakemalpaşa’ya hayırlı olmasını diledi.