DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Salı Yağmurlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C

Meteor Yağmurları Başlıyor: Mustafakemalpaşa’dan İzlenebilecek!

Meteor Yağmurları Başlıyor: Mustafakemalpaşa’dan İzlenebilecek!
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Her yıl dünyanın dört bir yanından gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, 14 Temmuz’dan 1 Eylül’e kadar devam edecek. 12-13 ağustos gecesi en yoğun meteor yağmuru olacak, saat 23.30-04.00 saatleri arasında hava koşulları elverdiği taktirde gözlem yapmak için en uygun zaman dilimi.
Perseid Meteor Yağmuru, her yıl olduğu gibi bu yıl da gökyüzü meraklılarını büyüleyecek anlar sunmaya hazırlanıyor. Perseid Meteor Yağmuru Mustafakemalpaşa’da ve Türkiye’nin dört bir yanında izlenebilecek. Ancak gözlem yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör var. Şehrin ışıklarından uzak, karanlık bölgelerde bulunmak, gözlem deneyimini daha da zenginleştiriyor. Işık kirliliğinden uzak, ışıksız bölgelerde bulunmak, meteor yağmurunu daha net ve etkileyici bir şekilde gözlemlemenize olanak sağlıyor. Bu nedenle Mustafakemalpaşa’da da şehrin ışıklarından uzak bölgelerde gözlem yapmak meteor yağmurunun keyfini çıkarmanıza yardımcı olur.

Peki Perseid Meteor Yağmurları Nedir? Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından püsküren parçalardan oluşan Perseid bulutu, kuyruklu yıldızın yörüngesi boyunca uzanır. Bulut çoğunlukla bin yıllık parçalardan oluşsa da, 1865 yılında kuyruklu yıldızda meydana gelen püskürme ile bulutta nispeten yeni ve genç filamanlar oluşmuş, bu parçalar zirve tarihinden bir gün önce ufak bir zirve olarak gözlemlenmeye başlamıştır. Kuyruklu yıldızın Dünya-Ay sisteminin dışından dönen yörüngesindeki Perseid bulutunun boyutları yaklaşık olarak yörünge üzerinde genişlemesine 0.1 AU (yaklaşık 15 milyon km) uzunlamasına 0.8 AU (yaklaşık 120 milyon km) olarak ölçülmüştür. Yılda bir kez Dünya’nın kütle çekimiyle etkileşime girip saçılan parçalar meteor yağmurunu oluşturur.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.