Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Minik öğrenciden devlet büyüklerine mektup

Mustafakemalpaşa Balibey İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Beyza Karadeniz devlet büyüklerine anlamlı bir mektup yazdı.

Minik öğrenciden devlet büyüklerine mektup
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Minik Beyza Mustafakemalpaşa OSB’de kurulmak istenen Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi’ne karşı olduğunu belirtmek için yazdığı mektubunda devlet büyüklerine şöyle seslendi:

“Size bu mektubu Gazi Mustafa Kemal’in ismini taşıyan Bursa’ya bağlı Mustafakemalpaşa ilçesinden yazıyor ve gönderiyorum.
Bizim Mustafakemalpaşa’da insanların çoğu, tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlamaktadırlar. Verimli topraklarında, her türlü sebze, meyve yetişmekte ve dünyanın dört bir yanına gönderilmektedir. Ayrıca doğal çayır ve meralarda verimli hayvanlar otlatılmakta, bu hayvanların et ve sütlerinden faydalanmaktayız. Temiz, bol oksijenli havasını soluyup sağlıklı yaşamaktayız.
Size bu bilgileri niye mi anlatıyorum? İşte sebebi;

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Güllüce-Paşalar Organize Sanayi bölgesinde Marzinc (Marmara Geri Dönüşüm ve Ticaret Anonim Şirketi) adında bir firma Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi kurmak istiyor. Bu firma daha önceleri Tekirdağ, Adapazarı gibi illerde de böyle bir fabrika kurmak istemiş ancak başaramamış.

Ardından bizim Mustafakemalpaşa’da bu fabrikayı kurmak için yoğun bir girişimde bulunmuşlar. Bu fabrikanın atıkları suyumuzu, toprağımızı ve havamızı kirleteceğinden Mustafakemalpaşa’dakiinsanların çoğu bu fabrikayı istememektedir. Bunun için imza kampanyaları düzenlendi, binlerce insanın imzası olduğu halde yetkililer fabrikayı buraya açmakta direnmektedirler.

Biz Mustafakemalpaşa’nın çocukları olarak uzun ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Ölümlerimiz kanserden değil, yaşlanmaktan olmalı. Biz bu fabrikaya karşı değiliz. Bu tür fabrikaların gerekliliğine inanıyoruz. Fakat bu tür fabrikalar, böyle verimli topraklarda değil, yerleşim yerlerinden uzak verimsiz arazilerde kurulmalı. Bu nedenle bu fabrikanın bizim Mustafakemalpaşa’da kurulmasını engellemek için sizin de desteğinizi bekliyor ve ellerinizden öpüyorum”
Beyza Karadeniz bu anlamlı mektubunu, T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, T.C. Başbakan’ı Recep Tayip Erdoğan’a, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e, Devlet Bakanı Faruk Çelik’e ve T.C. Bursa Valiliği makamına gönderdiğini söyledi.
Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.