MKPOSB’DE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSLERİ İVME KAZANIYOR
Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; organize sanayi bölgelerinde “güneş enerjisine dayalı enerji üretim tesislerinin sanayi parselinin en fazla yüzde 25’ine kadar yapılabileceğine ilişkin sınırlamanın kaldırılmasıyla, Mustafakemalpaşa OSB’de de sanayiciler tarafından çatı enerji santralleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğun bir ilgi başladı.
OSB’de faaliyet gösteren 42 firmadan 9 firmanın toplamda 18,61MW GES üretim tesisi başvurusu oldu. Bu sayının faaliyet gösteren firmaların yanı sıra inşaatını tamamlayan ve yakın zamanda üretime geçecek firmalarda göz önünde bulundurularak artacağı bekleniyor. Bu sayede sanayicilere kendi ürettiği elektriği kullanma imkanının yanı sıra ek gelir sağlanacak.
Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nce de daha temiz bir çevre ve daha kaliteli enerji düşüncesiyle üretimin vazgeçilmez unsurlarından olan elektrik enerjisini yeşil ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet göstermek isteyen sanayicilere gereken destek en hızlı şekilde sağlanıyor.