28 Haziran 2021 yılında Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları Derneğini devralan Başkan Necip Şen ve yönetimi o tarihten bu yana çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
‘İşimiz gücümüz Rumeli’ sloganıyla göreve başlayan ve Mustafakemalpaşa’daki diğer derneklere örnek teşkil edecek bir kararlılıkla çalışmalarına devam eden Rumeli yönetimi her geçen gün yeni projelerini hayata geçiriyor.
ARNAVUTÇA DİL KURSU
Adaylık sürecinde kültürel miraslarını yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya söz veren Rumeli Derneği yönetimi 2021 yılı içerisinde ilk olarak Arnavutça Dil Kursunu hayata geçirdi. Genç yaşlı birçok vatandaşın katıldığı kursları başarıyla bitiren kursiyerlere başarı belgeleri de takdim edildi. Kurslarla ilgili o dönem konuşan Başkan Necip Şen; İlk işimiz kültürümüzün ayrılmaz parçası dil kursumuz olmalıydı şükürler olsun bunu hayata geçirdik. Ata topraklarında yatan dedelerimizin mezar taşlarını sonraki nesillerinde okuyabilmesi ve unutulmaya yüz tutan Arnavutça’nınöğrenilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Demişti.
ÜYELERİN KALBİNE DOKUNAN DERNEKÇİLİK
Genelde derneklerde kongreden kongreye hatırlanır üyeler. Bu durum da Rumeli Derneğinde farklı bir hal aldı. Başkan Necip Şen ve yönetimi göreve geldikleri günden bu yana hiçbir cemiyette geri durmuyor. Günün önemli bir bölümünü üyelerinin dertlerine ve sevinçlerine ortak olarak geçiriyor. Periyodik aralıklarla derneğe emeği geçen büyükler ziyaret ediliyor. Faaliyetler hakkında tecrübelerinden istifade ediliyor. Dernek adının yaşaması adına yaptırılan hatıralar dağıtılıyor ve böylelikle üyelerle organik bağlantı hiç kesilmiyor.
KOSOVA CUMHURBAŞKANI’NIN ONUR MİSAFİRİ NECİP ŞEN
Büyük üzüntüler ve mücadelelerin verildiği KOSOVA’da şehit olan ve zafere ortak olanların manevi hatıralarına saygı için her yıl Mustafakemalpaşa’da etkinlikler tertip ediliyor. Hem mevlid hemde o zor dönemlerin anısına türkü ve şiirlerin seslendirildiği geceler yüzlerce Rumeli sevdalısının buluşma noktası oluyor.Bu etkinliklerin Kosova Cumhurbaşkanlığı heyeti tarafından da takdirle karşılandığı biliniyor. Öyle ki Kosova Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz aylarda İstanbul’da tertip ettirdiği özel resepsiyona Başkan Necip ŞEN onur misafiri olarak davet edildi. Cumhurbaşkanı ile özel bir görüşmede yapan Şen; İki ülke arasında ki lişkilerin güçlenmesi adına verimli bir geceye imza atıldığını belirtiyor.
EĞLENCENİN DİĞER ADI RUMELİFEST’22
Geçtiğimiz yıl Mustafakemalpaşa’nın her kesiminden insanını Adnan Menderes Meydanında buluşturan benzeri olmayan bir etkinliğe imza atan Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları dernek yönetimi farklı Balkan ve Rumeli ülkelerinden gelen çok sayıda Halk oyunları ekibini ilçemizde misafir etti. Gece boyu renkli sahnelerin yaşandığı gösterilerde Orhan-Kemal kardeşlerin seslendirdiği yöresel müziklerle eğlence sahneden meydana taşmıştı. Geceyle ilgili konuşan Başkan Necip ŞEN; Bu daha başlangıç sonraki yıllar için Rumelifest gecelerimiz üzerine koyarak, gelişerek ve büyüyerek devam edecek diyerek iddialı konuşmuştu.
RUMELİFEST’23 İÇİN TATLI TELAŞ BAŞLADI
Bu yıl 7 Eylül’de gerçekleşecek RUMELİFEST’23 için Rumeli Halk Oyunları Derneğinde kollar sıvandı. Benzer organizasyonlara taş çıkartacak bir program hazırlığı yapılıyor. 6 ülkeden çok sayıda misafirin sahne alacağı gösterilerde bu yıl ilk kez uluslararası nitelik taşıyan yarışmalarda planlanıyor. İlçemizin en önemli değeri olan Mustafakemalpaşa Tatlısınıntüm dünyaya tanıtmak için girişimlere başlayan Başkan Necip Şen ve yönetimi ilçemizin önde gelen tatlı üreticilerinin tam desteğini alarak ağızlarda güzel bir tat bırakmaya hazırlanıyor. Tatlımızın ilk üretiminin köken olarak ilçemizde ki Balkan göçmenleri tarafından yapıldığını ifade eden necip şen bu konuya konuşmasında kısa bir görüntülü anlatımla da yer verecek. 6 ülke vatandaşları Mustafakemalpaşa Tatlısı yeme yarışmasına katılacak ve tatlımız uluslararası bir kimlik kazanacak. Bu yıl yine ilk kez İlçemiz Etibank önünden başlayacak ve etkinliğin hemen öncesinde misafirlere kortej eşliğinde Mustafakemalpaşa tanıtılmış olacak. Halk oyunları eşliğinde gece boyunca eğlencenin adresi yine Adnan Menderes Meydanı olacak. Geceye Rumeli Ezgileriyle yine ORHAN-KEMAL kardeşler ortak olacak.