DOLAR
33,9913
EURO
37,4737
ALTIN
2.746,81
BIST
9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
30°C
Bursa
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

MYO’da iki bölüm kapanmak üzere

İlçedeki Meslek yüksek okulu akademisyenleri, özellikle Mustafakemalpaşa’dakigençlerin okula ve bazı bölümlere hiç rağbet etmemesinden yakındı.

MYO’da iki bölüm kapanmak üzere
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

İlçedeki Meslek Yüksek Okuluna özellikle Mustafakemalpaşa’da okuyan öğrencilerin ilgi göstermedikleri anlaşıldı. İlçe sınırları içerisinde ve çevresinde 15’e yakın tohumculuk işletmesi yer alırken, Mustafakemalpaşa’nın gençlerinin yüksekokulun tohumculuk bölümüne rağbet etmemesi, özellikle iki önemli bölümün kapanma noktasına gelmesine neden oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doçent Doktor Mehmet Öz Yüksekokul bünyesinde 10 program bulunduğunu, fakat tohumculuk ve organik tarım bölümlerinin öğrenci yokluğundan neredeyse kapanmak üzere olduğunu belirt. Öz, “Özellikle tarım ilçesi olan Mustafakemalpaşa ve çevresinden talep olmamasını hayret verici buluyorum. Yükseköğretim bölümünü bitiren öğrenciler, bölgedeki tarım işletmeleri için ara eleman ihtiyacına cevap verecek duruma geliyorlar, ayrıca mezun öğrenciler dikey geçiş sınavıyla, rahatlıkla 4 yıllık fakülteleri okuyabiliyorlar. Gençlerimiz geleceğin meslekleri için bu bölümleri değerlendirmeli.” dedi
Doç.Doktor Mehmet Öz, okulla ilgili şu bilgileri verdi. Yüksekokulumuz 1992–1993 Eğitim-Öğretim yılında Bursa Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak eğitim öğretime başlamıştır. 14.12.1994 tarihinde Bursa Meslek Yüksekokulu’ndan ayrılarak Bağımsız Müdürlük haline gelmiştir. Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Prof.Doktor Ümit Gücenme Gençoğlu olup kendisi aynı zamanda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesidir. Müdür yardımcılıklarını ise Doç.DoktorMehmet Öz ve Öğr.Gör.DoktorGülsün İşseveroğlu yürütmektedirler.

Programlar
 İşletme Yönetimi (Örgün ve İkinci Öğretim)
 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Örgün ve İkinci Öğretim),
 Pazarlama (Örgün Öğretim)
 Tohumculuk (Örgün Öğretim)
 Organik Tarım (Örgün Öğretim)
 Gıda Teknolojisi (Örgün ve İkinci Öğretim)
 Süt ve Ürünleri Teknolojisi (Örgün Öğretim)
 Tekstil Teknolojisi (İkinci Öğretim)
 Elektrik (İkinci Öğretim)
 Makine (İkinci Öğretim)

Programlara her yıl YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) puanlarıyla ya da sınavsız geçişle 30 öğrenci alınmaktadır. Örgün öğretim (gündüz) öğrencileri 09.00-17.00, ikinci öğretim (gece) öğrencileri ise 17.00-22.00 saatleri arasında ders görmektedirler. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunda halen 930 civarında öğrenci kayıtlı olup, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da 370 öğrenci alınacaktır. Her yıl 250 civarında öğrencimiz mezun olmaktadır.Meslek Yüksekokulumuzda; 2 Profesör, 3 Doçent ve 13 Öğretim Görevlisi (4’ü doktoralı) olmak üzere toplam 18 kadrolu akademik personelimiz bulunmaktadır. Ayrıca, gerekli olması halinde, Üniversitemizin değişik Fakülte ve Yüksekokullarından akademisyenler ders vermek üzere görevlendirilmektedir.Mezun olan öğrenciler önlisans mezunu olurlar ve mezun olduklarında Dikey Geçiş Sınavına girerek eğitim aldıkları alana yakın Fakültelere geçiş yapabilirler. Örneğin, Tohumculuk ve Organik Tarım programlarını bitiren öğrenciler Ziraat Fakültelerine geçmektedirler. Örgün öğretim programlarında okuyan öğrenciler öğrenim harcı ödemezler. İkinci öğretim öğrencileri ise miktarı Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenim harcı ödemek zorundadırlar ve bu miktar da yaklaşık 800 TL civarında olup, 2 taksit olarak Eylül ve Şubat aylarında ödenir. Meslek Yüksekokulumuzda kaliteli meslek eğitimi verilmektedir. Lise mezunu gençlerimizin Meslek Yüksekokulumuzun herhangi bir programına yerleşmeleri halinde kaliteli bir eğitimi ailelerinin yanında en ekonomik olarak alabileceklerdir. Mezunlarımız KPSS ile yerleşecekleri kamuda ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabilmektedir. Tohumculuk ve Organik Tarım Programı mezunlarının çalışma alanları:
1.Kamu kurum ve kuruluşları: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler.
2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri.
3.Özel Sektör İşletmeleri: Tohum üretim işletmeleri
4.Kendi işletmeleri: Tohum satış ve üretim işletmeleri 5.Tohum satış bayisi olabilirler.
https://www.dostmedya.com/haber/1658961612.png

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.