2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde, açılışı gerçekleştirilen birimde İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve eşi Yasemin Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu, Mhp İlçe Başkanı Ahmet Beygirci katıldılar.
Otizm Birimin tüm masraflarını üstlenen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar duygusal anlar yaşadı. Kanar konuşmasında:
“Bu çocuklar hepimizin çocukları. Üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Biz otizmli bireylerimizin topluma karışması için elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.
Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Selda Özel otizmin hastalık değil farkındalık olduğunu belirtirken emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Otizm farkındalık tişörtlerini giyerek açılışı gerçekleştiren protokol ekibi otizmli bireylerle yakından ilgilendiler. Tüm standları gezerek en sonda da duvara el izlerinin baskılarını yaptılar.
Mustafakemalpaşa Orkestrasıyla beraber otizm ile mücadele eden Seyhan Şentürk, Gesi Bağları türküsünü söyleyerek açılışa renk kattı.