Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sedat Karan Öğrencilerinden Bilim Şöleni

Sedat Karan Öğrencilerinden Bilim Şöleni
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Sedat Karan Anadolu Lisesi (SKAL), TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaparak öğrencilerin bilimsel yeteneklerini sergiledi.
Kaymakam Mehmet Okur, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler fuarın açılışına katılarak öğrencileri destekledi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin bilimsel meraklarını canlandırmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve araştırma becerilerini desteklemeyi amaçlayan bir etkinliktir. SKAL’in ev sahipliği yaptığı bu fuar, öğrencilerin soru ve sorunlara çözüm bulma süreçlerinde bilimsel yöntemleri kullanmalarını teşvik ediyor.

Proje Yürütücüsü Kenan Gedik, fuarın önemine dikkat çekerek, SKAL’in önceki yıllarda TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarındaki başarılarını bu fuarda da yansıttığını belirtti. Bu yılki fuarda 19+1 proje yer alıyor. Projeler, 32 öğretmen ve 9, 10, 11 ve 12. sınıflardan 48 öğrencinin emeğiyle hazırlandı. Projeler arasında 10 inceleme, 8 araştırma ve 1 tasarım projesi bulunuyor.

Proje Yürütücüsü Kenan Gedik, fuara ilişkin verdiği bilgilerde”Projelerimizde günceli yakalamaya dikkat ettik.”
“Bu fuar, sadece sonuçların değil, süreçlerin ve öğrenme heyecanının da paylaşıldığı bir buluşma.”
“Hazırladığımız her bir projede azmin, sabrın ve bilimin ışığında atılan adımları göreceksiniz.”

Öğrenciler, sosyal medya, sürdürülebilir kalkınma, Mustafakemalpaşa, kuraklık ve kutuplar gibi güncel ve önemli konulara odaklanan projeler hazırladı. Projelerde, ilgili temalara ilişkin detaylı raporlar sunuldu.

TÜBİTAK sergisini ziyaret eden katılımcılar, öğrencilerin projelerine büyük ilgi gösterdi ve projeler hakkında bilgi aldı.

SKAL’de gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin bilimsel yeteneklerini sergilemeleri ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmeleri için önemli bir adım oldu.Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.08Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.08 (1)Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.09Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.09 (3)Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.09 (4)Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.10 (3)Whatsapp Image 2025 05 07 At 18.45.10 (2)

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.