Mustafakemalpaşa’nın dünyaca ünlü Suuçtu Şelalesi, bugünlerde susuzluktan ve ilgisizlikten kendi haline terk edilmiş durumda.
Yaklaşık 49 metre yükseklikten dökülen Türkiye’nin ikinci büyük şelalesi olan Suuçtu Şelalesi bugünlerde sicim gibi akar hale geldi.
Dolu dolu aktığında ziyaretçilerin gözlerini alamadığı doğa harikası Suuçtu Şelalesi’ni sicim gibi akmasının tek nedeni ise şelaleye 700 metre mesafede bulunan elektrik santraline su alınması.
Eski Belediye Başkanlarından merhum Mahmut Çolakoğlu zamanında dahi suyun dolu dolu akması için elektrik santraline 1 Temmuz itibarıyla 2 ay su verilmezken, bu günlerde yetkililerin kılını bile kıpırdatmaması yerli ve yabancı turisti kaçırır oldu.
Suuçtu Şelalesi’ne gelen yabancı turistler ‘ Biz buraya fotoğraflarda gördüğümüz şelale için geldik, lakin suyun elektrik santrali tarafından alınması şelalenin görüntüsünü bozmuş. Hiç olmadı turistlerin en yoğun olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında bu su başka tarafa kaydırılmamalı.’ derken, aynı serzenişi yerli piknikçilerde gösteriyor.
Yetkililerin ise konuyla ilgili ne yapacakları da merak edilir hale geldi.