DOLAR
34,6904
EURO
36,7503
ALTIN
2.961,86
BIST
9.652,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
12°C
Bursa
12°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C

Trafikle ilgili dosya Kurtulan’a teslim edildi

Mustafakemalpaşa Şoförler Odası Başkanlığı, Belediye’ye sunduğu dilekçenin uygulandığı takdirde Mustafakemalpaşa açısından faydalı olacağını öne sürdü.

Trafikle ilgili dosya Kurtulan’a teslim edildi
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın hazırladığı trafik sorunları ile ilgili tespit ve öneriler bir dosya halinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teslim edildi.

Şoförler Odası’nın Başkan Kurtulan’a verdiği dosyada, Mustafakemalpaşa şehir merkezinde değişik branşlarda ticari olarak faaliyet gösteren durak taksicileri, dolmuş taksiler, halk otobüsleri, kamyonetçiler, servis araçları, kamyon garajı ve terminalde faaliyet gösteren oda üyelerinin 5393 sayılı kanun çerçevesinde belediyenin ilgi ve yetki alanındaki sorunlara dönük talepleri şu şekilde sıralandı:

“A-Durak taksicileri :
1-Şehir içi dolmuş taksi çalışanlarının mesai saatlerinin sabah ve akşam l er saat ileri alınmasını, durak harici yerlerden ve valizli, yüklü müşterileri almamaları.
2-Resmi kurumların işlerini sıra ile taksi duraklarına yaptırılması konusunda yardımcı olunması.
3-Özel araçlarla korsan çalışanların engellenmesi.
4-Bankalar , doktor muayenehaneleri önlerinde müşterimiz işi bitinceye kadar duraklama yapılmasının sağlanması.
5-Durak yerlerimizin yeniden restore edilmesi, düzenleme yapılması.
6-Çırpan Taksi durağının sokak içerisinde kalması, müşterimize görünme zorluğu olduğundan durağımızın sağ yan köşesine bir taksilik cep yapılması.
7-Ticaret odası, kamyon garajı, küçük sanayi, son olarak da Esnaf odaları hizmet binasının Yunus Emre mahallesine taşınması nedeniyle o bölgeye bir taksi durağı oluşturularak mevcut 39 taksi arasından hakkaniyet ölçüleri içerisinde taksi kaydırması yapılmasını.
8-Taksi durak ücretlerinin yüksek olması nedeniyle yeniden gözden geçirilerek işgaliye ücretlerinin düşürülmesine.
9-Terminalde gelen yolcuların bagajlı olsalar bile dolmuş taksi ve halk otobüslerinin yolcu yerine koltuklara eşya , bagaj almaları sıkıntı yaratmaktadır, terminal zabıta tarafından denetlenmesi. Aynı zamanda şehir içi çalışan otobüs ve taksiler fazla bagajlı yolcuları şehir içi duraklarında da almaktadırlar.
10-Terminale yolcu taşıyan halk otobüsleri ve dolmuş taksilerin gece çalışma saatlerinin uzun tutulması o saatlerde yeterli yolcu olmaması hem onlar açısından ekonomik olmamakta hem de garaj taksi olarak bizim açımızdan gece beklemeye değer olmaktan çıkmaktadır. Çalışma saatlerinin l ‘er saat yaz ve kış tarifesine göre geri çekilmesine,
11 -Geçici otobüs terminalinin gece güvenliğinin sağlanması.

B- Dolmuş taksiciler
l Şehir içi durak vericimin Mirdin olmasının sağlanması.
2-İlçemizde sivil araçlarla ve taksi ile öğrenci servisi yapan araçlara müdahale edilmesi.
3- Oda kavdı olmayanları, src ve psikoteknik belgesi olmayanların taksi ve dolmuşta çalışan kişilerin konimi edilmesi.
4-Şehir içindeki halk otobüsleri duraklarının birlikte kullanılması.

C-Halk otobüsleri
1-Odamızın taleplerine rağmen cevap verilmemiştir.
Kamyonetçiler
1-K belgesi ile ilgili ve her türlü denetimlerin yapılması. (Özellikle Perşembe günleri ve kurban bayramı süresince hayvan pazarında yapılan korsan taşımacılığın engellenmesi.)
2-Korsan çalışanların önlenmesi.
3-Traktörle nakliyecilik yapılmasının önlenmesi.
4-Çırpan Kamyonet durak yeri istiyor.

Kamyoncular ve Kamyoncular Koop.
1-Kamyon garajının yerini bozuk olması, su giderlerinin olmaması.
2-Garaj içinin asfalt yapılması.
Servis araçları
l-S plakası olmadan yapılan servis taşımacılığı, diğer ilçe ve il plakası ile yapılan servis taşımacılığı. Şehir içerisinde okullar bölgesine yapılan durak taksileri ile öğrenci taşımacılığının yapılması.
a)-İlçemizde S plakalı servis araçlarının yeterinden fazla olması iş alanlarının dar , var olanların düşük sayıda işçi çalıştırılması, mevcut servis araçlarına yetmezken korsan şekilde yapılan taşımacılığı zabıtaca yeteri kadar denetlenmediği zaman zaman yapılan denetimlerde genellikle S Plakalı güzergah izinli gibi. Yasal statüde olanların kusur hataları ile denetimlerin geçiştirildiği diğerlerine etkin yaptırım uygulanmadığı tespitindeyiz.

Terminaldeki otobüsler
l-Otobüs terminalinde yeterli güvenlik bulunmamakta. Akşamları kim olduğu belli olmayan şahısların fazlaca bulunduğu, karanlık köşelerde özel taksiler içinde alkol alındığı bu nedenle sefer saatleri sonunda gece güvenliğinin sağlanması.
2-Otobüs peronlarının yer değişikliği. Bursa’ya yolcu sayısı şehirlerarası yolcu sayısından oldukça fazla olduğundan peronlarda yer değişikliği yapılması.
3-Terminalden çıkış yapmakta olan şehirlerarası çalışan araçlardan çıkış ücretinin alınması.
4-Otobüs terminalden çıkış yaptıktan sonra yolun karşısında duraklamasının engellenmesi. (Güzel İzmir-Dikici yapıyor.)
5-Terminale dijital saat konulması ve kalkış saatlerinde zil çalarak uyarılması.
6-Köylerden Bursa’ya korsan yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin takibe alınarak engellenmesi.
7-Elektrikler kesildiğinde jeneratörden yazıhanelere l ‘er adet lamba yanabilmesinin sağlanması. ( Jeneratörden terminal içi lambaları yanıyor, yazıhaneler yanmıyor. )
8-Yolcu getiren veya almaya gelen özel araçlara yer düzenlemesi yapılması.”

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.