Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası, açıklanan ilçe nüfusuna tepki gösterdi.
Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yayınlanan mesajın tam metnini yayınlıyoruz.
‘Gelir dağılımı, bir ülkede yaşayan bireyler tarafından üretilen mal ve hizmetlerden elde edilen toplam gelirin,yine o ülkedeki bireylerin dağılım araçları ile paylaştırılmasını veya bölüşümünü ifade eder.
Tarım ,sanayi,hizmet,ticaret, ve diğer sektörlerin milli gelirden aldıkları payları gösteren sektörel gelir dağılımı geçmiş yıllara nazaran Mustafakemalpaşa’da sürekli geri gittiği bilinmektedir.
Adrese dayalı nufusumuz artmasına rağmen, Bursa il Seçim Kurulu Başkanlığı 29.1.2014 tarihli 2014/3 sayılı kararı ile ilçemiz nufusunu 99,999 kişi olarak açıklamasını mütakip, devletten gelen paydan 5779 yasa ya göre 50.ooo kişi üzerinden değerlendirilmiş bulunuyoruz.
Birlikte çalış-ma-mak, taleplerimizi doğru sıralaya-ma-mak,her alanda güçbirliği yap-ma-ma-mız sektörel gelir dağılımından gerektiği gibi pay almamızıda etkilemektedir.
31 aralık 2013 tarihli tuik nufus açıklaması ile 99.999 kişi olarak açıklanan ilçe nufusumuz , devletin yüzbinlik pay dağılımını 2 kişi ile kaçırmıştır.Durum çok manidardır.Tso meclisi olarak bu konu ağırımıza gitmektedir.
Üyelerimizden uyarılar gelmekte ve verilen rakam Mustafakemalpaşa’da alay konusu olmaktadır.Bu durumda Büyükşehir yasasına göre Bursa da temsil hakkımız diğer ilçeler ile aynı kalmıştır.
Kestel ilçesi il daimi meclisi, 2012 de 48.ooo olan nufusunu ,50.001 patformu kurarak çalışmalar yapmış ve 51.550 e çıkarmayı başarmıştır. Kestel`in nüfusunun artmasıyla öncelikle Mustafakemalpaşa’nın merkezi hükümetten alacağı pay ciddi oranda artmıştır. İller Bankası`ndan nüfusa göre gönderilen payın yükseltilmesiyle yapılacak yatırımlar 100 bin nüfusa eş değerde olacağı bilinmektedir.
İlçemizin ise yüzbin lik dilimin sadece 2 kişi ile altında kalmamızın bedeli aylık 500,000 liradır. Bu rakam Mustafakemalpaşa’da kurulması planlanan 4 yıllık fakültenin ve kentsel dönüşümün ana kaynağıdır.Yeni iş alanlarının sermayesidir.
Bu durum Mustafakemalpaşa’da siyasi,ticari,kültürel yönden çok üzücüdür.Odamız Mustafakemalpaşa’ya katmadeğer sağlıyacak girişimler de bulunurken bu olay meclisimizin şevkini kırmıştır.
Konu ile ilgili 2012 de siyasi yetkililer haberdar olmalarına rağmen hiçbir çalışma olmadığı ortadadır.50.000 lik pay diliminde kalan Mustafakemalpaşa’da 49.999 kişi merkezi yönetimden alacağı payın neresindedir?İlçemizin geleceği ipotek altına alınmış ve gelişme , büyüme trendi engellenmiştir.
Bu durumun kabul edilir bir açıklaması olması dileğimizdir.’
Mustafakemalpaşa
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri