mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
49,1253
EURO
55,2775
ALTIN
6.596,98
BIST
12.249,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

TÜBİTAK MAM’dan Hava Kirliliğinin Önemi

Mustafakemalpaşa ilçesinde özellikle kış aylarındaki hava kirliliği, ülke düzeyinde en üst noktalara dek ulaşmaktadır.

TÜBİTAK MAM’dan Hava Kirliliğinin Önemi
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

A+
A-

Bu durum dünyada sanayileşme ve artan nüfus yoğunluğu, araçlardan kaynaklanan kirlilik, endüstri ve konutlardan kaynaklanan kirlilikle birlikte gittikçe artmakta olup, günümüzde insan sağlığını da tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

19 Aralık 2008 Hava Kirliliği ile Savaş Haftası olması nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi yetkilileri belediyeye gelerek hava kirliliği ölçümü ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

tübitak mustafaekamlpaşaBelediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Başkan Yardımcısı Önder Sarı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M.Muzaffer Ceylan, Plan Proje Müdürü Necmettin Sarısaraç, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Göçün, Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, TÜBİTAK MAM Kimya ve Çevre Enstitüsü Uzman Araştırmacı Doktor Bilgin Hilmioğlu, Araştırmacı Özgen Ercan, İlçe Çevre Sağlık Teknisyenleri Ahmet Körpe, Emin Atalay, Özcan Biber, Ovagaz Genel Müdürü Serdar Delibalta ve Ovagaz Yapım İşletme Şefi Durul Tekin katıldı.

Türkiye'deki hava kirliliği ile ilgili ilk projelerini Dilovası'n da gerçekleştirdiklerini dile getiren Doktor Bilgin Hilmioğlu “Günümüzde hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde, hava kalitesi ölçümleri yapılması zorunluluk haline gelmiştir.

Bu çerçevede temiz hava planları çıkarılmakta, hava kirliliği haritaları oluşturulmakta ve dağılım modellemeleri yapılmaktadır. Ayrıca, hava kalitesi ölçümleri, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamında da yapılabilmekte ve ölçümlerimizde uluslararası kabul görmüş yöntemler kullanılmaktadır.

Bir kentin hava kirliliği ölçüm süresi en az 1 yıldır. 4 mevsim hava değişikliği görülerek ölçümler gerçekleştirilmektedir. Ancak en iyi sonucu alabilmemiz için 3 yıl ölçüm yapılması gerekmektedir.”dedi.

Belediye Başkanı Hayri Öztetikler de hava kirliliği konusuna duyarlı olduklarını dile getirerek “İlçemizde gereken önlemleri imkanlarımız dahilinde gerçekleştirmekteyiz. Konuyla ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Belediyemize gelerek vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.

Haber-Fotoğraf : A.Hikmet Öztaşkın 
 
Bu sitedeki tüm haber ve resimlerin telif hakları tarafımızdan korunmaktadır.Sitemizdeki hiçbir resim,haber veya diğer materyaller izinsiz veya kaynak gösterilerek kullanılamaz.Aksi bir durum tespit edildiğinde