mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
49,0350
EURO
55,5218
ALTIN
6.585,74
BIST
12.173,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Yoğun kar ile büyük mücadele

Türkiye genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı Mustafakemalpaşa’da de etkili oldu. Karla mücadele ekipleri, iki gün boyunca Mustafakemalpaşa’da aralıksız çalıştı.

Yoğun kar ile büyük mücadele
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

10.01.2017
A+
A-

Ülke genelini etkisi altına alan alçak basınç ve yoğun kar yağışı Mustafakemalpaşa’da de etkisini gösterdi. Özellikle iki gün boyunca etkili olan kar yağışı, Karayelden esen rüzgarın da yardımıyla oldukça etkili oldu. İlçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. Karla mücadele için hazır olan İlçe Belediyesi ekipleri, Özellikle ilk 2 gün boyunca 48 saat aralıksız çalıştı. Belediyeye ait 10’un üzerinde araçla ve yaklaşık 50 kişilik ekiple yoğun bir mesai harcayan ekipler, ilk geceden itibaren Mustafakemalpaşa’nın kritik noktalarını trafiğe açık tutmak için uğraştı. Zaman zaman etkisini daha da fazla arttıran kar yağışı nedeniyle açılan yollar yeniden kapansa da. ekipler kapanan yolları tekrar açmayı başardı. Öncelikli olarak Bursa Caddesi, Balıkesir Caddesi, Yeni Hastane yolu, Akar mahallesi ve Azatlı yolu, 14 Eylül Bulvarı, Terminal yolu, Lalaşahin, Orta mahalle, Yalıntaş yolu ve Yeni Adliye yolu gibi bir çok kritik noktada sürekli araçlar çalıştı.
PARK HALİNDEKİ ARAÇLAR ÇALIŞMALARI YAVAŞLATTI
Yoğun kar yağışı başlamadan önce ve başladığı andan itibaren özellikle Bursa ve Balıkesir caddesi üzerindeki araçların kaldırılması yönünde yapılan anonslar yine işe yaramadı. Ana arterlerin kapanmaması için çalışma yapılması gereken yollarda park halindeki araçlar nedeniyle çalışmalar yavaşladı. İlçenin yüksek kesimlerde bulunan kırsaldaki yaklaşık 50 mahallenin yol açma çalışmaları da koordineli bir şekilde yürütülerek yollar açık tutulmaya çalışıldı.
BAŞKAN KURTULAN ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
İlçe genelinde bir çok noktada karla mücadele veren ekipleri çalıştıkları bölgelerde ziyaret eden Başkan Sadi Kurtulan, yürütülen çalışmalar ve yollardaki son durum hakkında da bilgiler aldı. Kendisine ulaştırılan bilgiler doğrultusunda,i kapanmak üzere olan yol ve noktalara ekipleri yönlendiren Kurtulan, yaklaşık 48 saat boyunca hiç aralık vermeden çalışan ekipleri özverilerinden dolayı kutladı.
https://www.dostmedya.com/haber/903080122.jpg