Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Öğrenci güvenliği için çalışılıyor

Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde uygulanmış olan Mustafakemalpaşa’dakiokullar ve çevrelerinde güvenlikle ilgili olumsuzlukları ortadan kaldırmak, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan “Alo Okul Hattı, Okul Polisliği Güvenlik ve Uygulama Planı” 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde de uygulanmaya devam ediyor.

Öğrenci güvenliği için çalışılıyor
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

“Okul Polisliği Projesi” ilçe merkezi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 23 eğitim ve öğretim kurumunda yürütülüyor.

Proje için Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosundan seçilen 26 Polis memuru, “Okul İrtibat Görevlisi” adı altında görev yapıyor. Proje kapsamında, birebir iletişimin ön plana çıkartıldığı farklı bir uygulama gerçekleştiriliyor. Okul İrtibat Görevlisi, çocukların güler yüzlü polis abisi polis ablası olarak haftada bir kez okulları ziyaret ederek, idareciler, veliler ve öğrencilerle birebir iletişim kurup, önerileri ve sorunları çözümlenmek üzere ilgili yerlere rapor olarak sunuyor.

Bununla birlikte bir yıl boyunca sürdürülen okullarda ve okul çevresindeki güvenlikle ilgili dilek, istek ve şikayetlerin iletilebileceği “ALO OKUL HATTI” (613 25 25) 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde de faaliyetlerine devam ediyor. Alo Okul Hattına yapılacak ihbar, dilek ve şikayetler ilgili birimler tarafından anında değerlendirilerek sorunun giderilmesi sağlanıyor.

Ayrıca Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, okul giriş ve çıkış saatlerinde okul çevrelerinde hırsızlık, yankesicilik, kapkaç gibi genel asayiş olaylarından çocukları korumak için resmi ekipler vasıtası ile gerekli önleyici, caydırıcı tedbirler alıyor.

Okul çevresinde bulunan öğrencilerin zaman geçirdiği internet kafeler ve gidebileceği benzer yerlerde, önleyici ve caydırıcı tedbirler alınmak suretiyle uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadele konusunda çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Dostmedya Haber’i sosyal medyada takip ederek, son dakika Mustafakemalpaşa Haberleri’ne anında ulaşabilirsiniz.