mustafakemalpaşa hava durumumustafakemalpaşa nöbetçi eczanemustafakemalpaşa devlet hastanesimustafakemalpaşa belediyesisuuçtu şelalesitümbüldekmustafakemalpaşa tatlısı
DOLAR
49,0353
EURO
55,2195
ALTIN
6.584,76
BIST
12.249,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Sel tahribatının yaraları sarılıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, sağanak yağmurun sele neden olduğu bölgelerde ilk günden beri yaraları sarmak için seferber oldu.

Sel tahribatının yaraları sarılıyor
Yavuz Süt Mamülleri Mustafakemalpaşa

A+
A-

Mustafakemalpaşa’da geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Taşpınar, Dorak ve Akçapınar gibi kırsal mahallelerde bazı ev ve ahırları su basarken, toprak kayması dolayısıyla da yollar zarar gördü.
Selden etkilenen mahallelere 1 ekskavatör, 2 bekoloder, 7 kamyon ve 10 kişilik bir ekiple anında müdahale eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, metrekareye 26,8 kilogram yağışın düştüğü bölgelerde yol açma ve temizleme çalışmalarını hızla sürdürürken, Uluabat Gölü çevresinde mangal kömürü işi yapan mevsimlik işçilere de çadır yardımında bulundu.
Afete maruz kalan mahallelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

‘Ekiplerimiz seferber’

Başkan Kurtulan; “ Ekiplerimiz, mağduriyetin yaşandığı günden beri bu bölgelerde bulunuyor. Hayat normale dönmüş durumda. Mustafakemalpaşa’nın kuzey doğusunda bulunan kırsal mahallelerde yaklaşık 30 km’lik bir havza içerisindeki su kanalları açıldı, taş ve çamurlar temizlendi. Yol genişletme ve düzenleme çalışmaları titizlikle sürüyor. Mağduriyetleri hızla gideriyoruz. Hasar tespit çalışmaları doğrultusunda 30 konutta ve ekili tarım arazilerinde maddi hasar bulunuyor. Dorak ve Karaoğlan mahalleleri arasında, Uluabat Gölü kıyılarında mevsimlik işçilerimizin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ekiplerimiz burada da su taşkınları doğrultusunda oluşan taş kaymalarına karşı önlem aldı. İşçilerimize çadır desteğinde bulunduk. Muhtarlarımızla istişare halindeyiz, yaraları el birliği ile saracağız ” dedi.
 

https://www.dostmedya.com/haber/1385038223.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.